ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ 3500 ΚΥΒΙΚΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Διακομματικές ζυμώσεις για να μην ισχύσει η απόφαση του πρωθυπουργού για κατάργηση του προνομίου των βουλευτικών αυτοκινήτων γίνονται στη Βουλή. Ανταρσία σε πλήρη εξέλιξη. Οι βουλευτές μπορεί να μην συμφωνούν σε τίποτα μεταξύ τους, όταν, όμως συζητούν για τα συνδικαλιστικά τους, συμφωνούν απόλυτα.

Στην προκειμένη περίπτωση, αρνούνται, να εγκαταλείψουν την πολυτέλεια και την άνεση ενός κρατικού ΙΧ, παρότι χειροκροτούν όλες τις πρωτοβουλίες για λιτότητα που έχουν εξαγγελθεί.

Προσέξτε να δείτε ποια είναι η σχέση των πατέρων του Έθνους με την πολυτέλεια. Το 2010, δηλαδή όταν η χώρα είχε ήδη εισέλθει στη δίνη της χρεοκοπίας, τους είχε δοθεί η δυνατότητα να αλλάξουν τα αυτοκίνητα τους με υβριδικά, χωρίς πλαφόν στα κυβικά.

Οι 160 από τους 300 τα αντικατέστησαν με υπερπολυτελείς υβριδικές Lexus των 3.500 κυβικών αξίας 72.000 ευρώ και όχι με τα φθηνότερα μοντέλα της Τογιότα και της Χόντα των 1350-1600 κυβικών.

Από την άλλη πλευρά, συμβατικές λιμουζίνες, Mercedes, BMW, Audi, Saab, προτίμησαν 135 βουλευτές, ενώ μόνο 5 επέλεξαν τα φθηνά υβριδικά των 25.00 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΦΙΑ ο νόμος που τρώει υπουργούς