ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ `Η ΔΥΟ ΕΥΡΩ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Στις 26 Φεβρουαρίο, ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στο Bloomberg, αποφάνθηκε ότι αυτό που θέλουν οι Έλληνές δεν είναι λεφτά, δεν είναι δουλειές, είναι αξιοπρέπεια. Φυσικά απέφυγε να εξηγήσει τι θα πάθαιναν οι συμπατριώτες του αν διέθεταν και τα δύο.

Στις 3 Μαρτίου ο Α.Τσίπρας ανακοίνωσε πρόγραμμα για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που όπως εξήγησε, περιλαμβάνει δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης για τουλάχιστον 300.000 νοικοκυριά. Ούτε κουβέντα ο πρωθυπουργός για αξιοπρέπεια. Πάμε στα πολύ σοβαρά τώρα.

Αν ληφθεί υπόψη ότι το κόστος των προωθούμενων ρυθμίσεων, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι 200,3 εκατομμύρια ευρώ, τότε στον κάθε συνάνθρωπο που
ζει κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχιας, αναλογούν λιγότερα από δύο ευρώ την ημέρα.

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για κάποιο αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, σε μία χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους. Είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, που αν μάλιστα συνδυαστεί με τα τροφεία των 6 ευρώ για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που έχουν μέσο μισθό άνω των 1600 ευρώ παίρνει διαστάσεις κοροιδίας. Τι θα λέγατε, όμως, όμως...

Θα σας μεταφέρω την είδηση άνευ σχολίων και τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και να αναλάβει περίθαλψη ασθενών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς (φωτό), ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κίεβο, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Διαβάστε ακόμα:

Πράκτωρ Θου - Βου για τους φόρους