ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αν είσαστε υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος και δεχθείτε κλήση από πελάτη για μία δουλειά της ειδικότητας σας, πάρτε μαζί σας και το μπλόκ των αποδείξεων. Ο κύριος που σας φώναξε για να του φτιάξετε το καζανάκι ή τον πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος δεν είναι κάποιος τυχαίος πελάτης. Είναι ο ελεγκτής του υπουργείου Οικονομικών που προσελήφθη ακριβώς για να αναγκάσει εσάς και τους ομοτέχνους σας να κόβετε αποδείξεις.

Έχει εκπαιδευτεί στο χειρισμό κρυφής κάμερας με την οποία θα καταγράψει τη μαγική σας κίνηση. Να παίρνετε την αμοιβή σας, χωρίς να εκδίδετε απόδειξη, δηλαδή να τα παίρνετε μαύρα χωρίς να αποδίδετε τον ΦΠΑ. Εκείνη την ώρα δεν θα σας πεί τίποτα. Απλώς θα παραδώσει το βιντεοσκοπημένο υλικό στην εφορία, η οποία και θα σας καλέσει για τα περαιτέρω. Αυτή είναι η ιδανική εκδοχή του βαρουφάκειου σχεδίου σύλληψης των φοροφυγάδων, γιατί υπάρχει και η λιγότερο ιδανική εκδοχή.

Αυτή που έχει σχέση με τον εντοπισμό της κάμερας και το ξυλοφόρτωμα του ελεγκτή, που σαφώς και θα παραβιάζει προσωπικά δεδομένα. Το σχέδιο βάζει στο στόχαστρο σεσημασμένες επαγγελματικές τάξεις όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό κλπ.

Το υπουργείο θέλει να τους περάσει το φόβο ότι ο πελάτης που μόλις άφησε την αμοιβή τους στο γραφείο τους μπορεί να είναι κατάσκοπος της εφορίας. Είναι κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει ο γιατρός, υποχρεώνοντας τον ύποπτο να γδυθεί για να τον εξετάσει, όχι, όμως και οι άλλοι επαγγελματίες.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών λένε ότι το εγχείρημα θα βοηθηθεί από περίπου 500 Γερμανούς συνταξιούχους εφοριακούς, που μας υποσχέθηκε ο Σόιμπλε και που θα αναλάβουν να συντονίσουν τις δράσεις ομάδων ελεγκτών στα τουριστικά κυρίως θέρετρα, όπου θα διαμένουν και οι ίδιοι.

Ως γνωστόν οι Γερμανοί πρώην εφοριακοί δεν θα πληρώνονται. Απλώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές.

Διαβάστε ακόμα:

Πράκτωρ Θου - Βου για τους φόρους