ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΠΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Πίσω ολοταχώς, όπως σας έχω ενημερώσει (από τις 5 Μαρτίου με το κείμενο «Πίσω ολοταχώς ευνοϊκά μέτρα και ελαφρύνσεις»), κάνει η κυβέρνηση στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Δύο λέξεις – κλειδιά χρησιμοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Forum Ambrosetti στο Κόμο. «Πάγωμα» και «καθυστέρηση». Για όσους ρωτούν πόσο πάγωμα και πόση καθυστέρηση, ο υπουργός Οικονομικών ήταν απόλυτα ειλικρινής. Το πολύ τέσσερα χρόνια, δηλαδή πάμε για το 2019.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να "παγώσει ή να καθυστερήσει" κάποιες υποσχέσεις που έγιναν προεκλογικά, ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στις πλευρές που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση και να τις (σ.σ. τις υποσχέσεις) θέσουμε σε εφαρμογή στο πλαίσιο των τεσσάρων ετών της κυβερνητικής θητείας». Με την ευκαιρία ο Βαρουφάκης έσπευσε να κάνει μία διευκρίνιση που θα συζητηθεί. Ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί ότι σε αντίθεση με ότι διαδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποσχεθεί παρά μόνο σε όσους έχουν εισόδημα κάτω των 700 ευρώ.

«Δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα σε όλους. Μας παρουσίασαν έτσι, αλλά δεν υποσχεθήκαμε ένα ευρώ σε όποιον κερδίζει πάνω από 700 ευρώ. Υπάρχουν μόνο μικρές αυξήσεις για τις χαμηλές συντάξεις και πληρωμές για ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα στη μεσαία τάξη, είτε βρίσκονται στην υψηλή πλευρά είτε στη χαμηλή, για εκείνους θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση».

Είπατε τίποτα;’

Διαβάστε ακόμα:

Τι τρέχει με τη μείωση του ορίου αναλήψεων