ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Απόφαση – βόμβα ετοιμάζεται να εκδώσει, πιθανότατα μετά το Πάσχα, το Συμβούλιο Επικρατείας, κρίνοντας αντισυνταγματικές, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τις μνημονιακές περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων του ιδιωτικού τομέα.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει τις κυβερνητικές θέσεις, αναμένεται όμως να προκαλέσει ισχυρό πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο. Το κόστος εφαρμογής του μέτρου εκτιμάται γύρω στα έξι δις. ευρώ, ποσό εξαιρετικά μεγάλο για την παρούσα οικονομική συγκυρία.

Αρκεί να αναφερθεί ότι οι ένστολοι που είναι οι πρώτοι που δικαιώθηκαν από το Σ.τ.Ε. για την αντισυνταγματικότητα της περικοπής των αποδοχών τους από τον Αύγουστο του 2012, δεν έχουν πάρει ακόμη τα αναδρομικά. Και δεν είναι οι μόνοι. Στη σειρά περιμένουν επίσης οι πανεπιστημιακοί, οι δικαστικοί και οι γιατροί του ΕΣΥ.

Οι περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, προτού η υπόθεση φτάσει στην ολομέλεια του Σ.τ.Ε για να κριθεί αμετάκλητα, είχαν απασχολήσει και τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου που με ψήφους 3-2 τις είχε κρίνει συνταγματικές.

Διαβάστε ακόμα:

Και η επανάσταση θέλει business plan