ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΛΕΞΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ποιος θα το΄λεγε ότι μαζί με τους απλούς πολίτες θα έβγαιναν στα βουνά κατά του μνημονίου και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και οι φαρμακοβιομήχανοι. Το ...τρίποντο του αναπληρωτή διευθύνοντος Συμβούλου της «ΒΙΑΝΕΞ» Δημήτρη Γιαννακόπουλου απ' το βήμα του φαρμακευτικού συνεδρίου «ΗELLAS PHARM» είχε στόχο και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Οι επιστήμονες, είπε, του Φαρμάκου είναι εδώ, ετοιμοπόλεμοι, για να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους από τα μέτρα των προηγούμενων, μνημονιακών κυβερνήσεων». Και αφού κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ήθελαν να καταστρέψουν το «ελληνικό Φάρμακο», συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση και έχει όλη τη στήριξη του ελληνικού λαού, να ανασχέσει αυτή την κατάσταση... Αναμένουμε να προχωρήσουν και οι προεκλογικές εξαγγελίες για τα υπόλοιπα φλέγοντα θέματα της Υγείας και πιστεύουμε ότι θα γίνουν πράξη, παρά τις απειλές των δανειστών».

Ο παριστάμενος υπουργός Π. Κουρουμπλής ανταποκρίθηκε θετικά στο φλέρτ των βιομηχάνων: «Θα στηρίξουμε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία» είπε, καλώντας ταυτόχρονα και τις πολυεθνικές να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το σχόλιο του Στέφανου Μάνου

Έ, ρε, γλέντια. Και επειδή ζούμε στην εποχή των ανατροπών, διαβάστε το σχόλιο του πρώην υπουργού και πάντα νεοφιλελεύθερου Στ. Μάνου για τις δηλώσεις του Α.Τσίπρα λίγο μετά τη συνάντηση του με τον Αγκελα Μέρκελ.

«Απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης είμαι βαθιά δύσπιστος. Αλλά ομολογώ ότι ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη με την κ. Μέρκελ ήταν εξαιρετικός. Ελπίζω ότι τις ελπίδες που γέννησε θα μπορέσει να τις μετουσιώσει σε πράξεις (αφού ξεπεράσει τους κάθε είδους "ψεκασμένους" του κόμματός του)».

Αιχμές Σημίτη κατά Γερμανών

Ακόμη και ο Γερμανοτραφής Κώστας Σημίτης αισθάνθηκε την ανάγκη να παρέμβει και να βάλει στη θέση τους τους Γερμανούς για τις διαχρονικές μομφές κατά της Ελλάδος.

«Η Ελλάδα ήταν η αφορμή της κρίσης της Ευρωζώνης, όχι όμως η αιτία της. Η άρνηση της Γερμανίας να αυξήσει την εσωτερική της ζήτηση ώστε να διευκολύνει τις εισαγωγές από τις χώρες του Νότου, η πτώση της ανταγωνιστικότητας των χωρών της περιφέρειας έδειξαν ότι αιτίες της ήταν επίσης η κρίση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, του τραπεζικού συστήματος αρκετών χωρών-μελών καθώς και κρίση ελέγχου και εποπτείας από τις δημοσιονομικές και νομισματικές αρχές της Ευρωζώνης».

Διαβάστε ακόμα:

Ποια μέτρα ανοίγουν την κάνουλα της ρευστότητας