ΜΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Στη μάχη κατά της διαφθοράς έχει επενδύσει πολλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν τα πάντα, θα έλεγα. Η επιτυχία του προγράμματος της και η υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει η λίστα που έστειλαν στις Βρυξέλλες περνούν μέσα από τα κονδύλια που θα εισρεύσουν από τη σύλληψη των φοροφυγάδων, των λαθρεμπόρων και των άλλων διεφθαρμένων στοιχείων της σπουδαίας αυτής χώρας.

Ξέρετε όμως με ποια μέσα επιδιώκεται η υλοποίηση των υψηλών αυτών στόχων;΄Με μόλις μία γραμματέα που πλαισιώνει την ομάδα των εισαγγελέων, με επικεφαλής τη εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου. Πράγματι μία γραμματέας για όλη τη δουλειά.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν οι ίδιοι τις καταθέσεις από μάρτυρες στο πλαίσιο των προκαταρκτικών εξετάσεων για σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς που προκαλούν ζημιές πολλών εκατομμυρίων στο δημόσιο. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Οι πραγματογνώμονες που με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους είναι όντως πολύτιμοι στην εισαγγελική έρευνα, μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Κάποιοι μας δουλεύουν όταν ισχυρίζονται ότι δίνουν μάχη κατά της διαφθοράς. Μας περνούν από ψιλό γαζί, θα υποστήριζα. Γιατί δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν σε πυρηνικό πόλεμο με σφεντόνες...

Διαβάστε ακόμα:

Απόθεμα ανικανότητας στην περιφέρεια