ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΑΠ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Παρακαλώ, όχι άλλες λίστες φοροφυγάδων. Όχι άλλοι κατάλογοι λαμογιών που πιάστηκαν στα δίχτυα της εφορίας. Όχι άλλο «λεφτά υπάρχουν». Τα πάντα κατέρρευσαν μετά τη δημόσια παραδοχή Νικολούδη ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα νομίζαμε.

Οι ξένες αρχές δεν είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με τις ελληνικές για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων και από την άποψη αυτή, οι περιβόητες λίστες είναι περίπου άνευ σημασίας.

Οπότε οι προσδοκίες για έσοδα 2,5 δις. μέχρι τον Ιούνιο πάνε περίπατο, ενώ υπό συζήτηση τίθεται και όλο το σχέδιο Τσίπρα για χρηματοδότηση προεκλογικών εξαγγελιών από την αξιοποίηση των λιστών κάθε είδους.

Ο αρμόδιος για τη διαφθορά υπουργός εμφανίστηκε πολύ απαισιόδοξος στη Βουλή, αλλά η όποια αισιοδοξία δημιουργήθηκε είναι δικό του έργο. Αυτός ως επικεφαλής της αρχής για την Διαφθορά γνώριζε ή έπρεπε να γνωρίζει την εφικτότητα του σχεδίου.

Αυτός είχε διαρρεύσει εκτιμήσεις για φορολογητέα ύλη πολλών δεκάδων δις ευρώ, ορμή που παρέσυρε την Αυγή στον πρωτοσέλιδο τίτλο «Λεφτά υπάρχουν» που έκανε τον ΓΑΠ να αναφωνήσει. Εγώ σας τά’λεγα, εσείς δεν με πιστεύατε...

Διαβάστε ακόμα:

Οι αδίστακτοι μαυραγορίτες της κρίσης