ΒΡΕ, ΜΠΑΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ;

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η αποζημίωση του προέδρου Ομπάμα φτάνει δεν φτάνει τις 500.000 δολάρια ετησίως. Τα έσοδα, όμως, από την πολιτική του είναι αστρονομικά. Πόσα νομίζετε ότι χρεώνει μία κατ’ ιδίαν συνάντηση και δύο τηλεφωνικές συνομιλίες του με τη Μέρκελ; Μόλις 500 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό είναι το ποσό με το οποίο χρέωσε τις ως τώρα παρασχεθείσες υπηρεσίες του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Η σύμβαση ονομάστηκε αναβάθμιση των αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας, αλλά πρόκειται για ψευδώνυμο τίτλο.

Διαφορετικά, η απόφαση του ΚΥΣΕΑ δεν θα υπογραφόταν μόνο από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αλλά και από τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και τους διευθυντές Εξοπλισμών.

Επί πλέον θα είχε περάσει από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και θα έβρισκε σύμφωνους και τους δύο υφυπουργούς Άμυνας. Τα λέω όλα αυτά γιατί δεν ανακάλυψα ούτε έναν μέχρι στιγμής που να πιστεύει ότι η εν λόγω κίνηση του αρχιστράτηγου Τσίπρα και του ναύαρχου Καμμένου ήταν αυτή που είχαν ανάγκη αυτή την ώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης δεν βρήκα ούτε έναν που να συμφωνεί με την απ' ευθείας ανάθεση του έργου και μάλιστα με προκαταβολ, μέρες που είναι, 45 εκατ. ευρώ. Βρε μπας και πρόκειται για σκάνδαλο; θα έλεγε ο τρελός του χωριού.

Διαβάστε ακόμα:

Γέμισε η Αθήνα από ειδικούς για τη χρεοκοπία