ΜΟΛΙΣ 5000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΟ 77 % ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Είναι για να πέφτεις από τα σύννεφα, διαπιστώνοντας πόσο λίγοι άνθρωποι στην μικρή αυτή χώρα μπορούν να βουλιάξουν την Οικονομία. Ούτε 5.000. Το νούμερο δεν είναι φανταστικό. Προσέξτε τι λένε τα επίσημα στοιχεία.

Λένε ότι από τα 75,24 δισεκατομμύρια που είναι το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το 77%, δηλαδή τα 57,9 δις. τα χρωστούν μόλις 4.853 φορολογούμενοι. Δηλαδή, ο μέσος όρος της οφειλής τους είναι 12 εκατ. ευρώ., αλλά με τη διαγραφή των προσαυξήσεων μπορεί να πέσει ακόμη και στα πέντε εκατομμύρια. Είναι το δώρο μιας Αριστερής κυβέρνησης στους έχοντες.

Το υπόλοιπο 23%, δηλαδή περίπου 17,3 δις ευρώ είναι τα χρέη περίπου 4 εκατομμυρίων φορολογουμένων. Αντιστοιχεί σε μέση οφειλή κάτω των 4.500 ευρώ, που με τη διαγραφή των προσαυξήσεων μπορεί να πέσει και στα 2.000 ευρώ.

Είναι το δώρο μιας Αριστερής κυβέρνησης στην πολλαπλώς δεινοπαθήσασα, στα χρόνια του μνημονίου μεσαία τάξη, αλλά και στους μη έχοντας. Δώρον – άδωρον, όμως, καθώς οι μεν μεσαίοι έχουν γίνει μικροί, οι δε μικροί ελάχιστοι. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, λοιπόν σύντροφε Μάρδα.

Διαβάστε ακόμα:

Ενα «Μ» κρύβει τον υπουργό με τις 80 χιλιάδες ευρώ