ΚΑΒΓΑΣ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

πηγή: Intime
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Λίγο ακόμη και ο πρόεδρος Πάνος θα ακύρωνε το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον την προσεχή Πέμπτη και μαζί με αυτό και τη συνάντηση του με τον Αμερικανό υπουργό άμυνας Άστον Κάρτερ.

Η αιτία θα ήταν ο πρόεδρος Αλέξης που, ξαφνικά, αποφάσισε να παγώσει τη δουλειά με τα παμπάλαια αεροπλάνα του Ναυτικού. Σου λέει, ο πρωθυπουργός δώ κάναμε το σκατό μας παξιμάδι για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και θα δίνουμε το ολοένα και πιο σπάνιο ρευστό μας για την τροποποίηση των αεροπλάνων της Lockheed Martin;

Έξαλλος έγινε ο υπουργός άμυνας μόλις έμαθε τα καθέκαστα. Και μία και δύο τηλεφώνησε στον Τσίπρα για να διαμαρτυρηθεί. Όπως του είπε, η κίνηση αυτή τον εκθέτει στους Αμερικανούς κι αν είναι έτσι δεν υπήρχε λόγος να πάει στην Αμερική.

Μάλιστα η συζήτηση προχώρησε και στην ουσία της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας και ο πρόεδρος Πάνος ακούστηκε να λέει «...δίνεις βάση σε ότι σου λέει ο ένας και ο άλλος κι όχι εγώ».

Αν κρίνω από το non paper ότι «...οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ ούτε αλλάζουν ούτε τροποποιούνται» νικητής της διαμάχης αναδείχθηκε ο υπουργός ως πότε όμως θα χαίρεται τη νίκη του, δεν μπορώ να το ξέρω.

Διαβάστε ακόμα:

Τα ρούβλια, οι Κινέζοι, ο Ξέρξης και τα Brics