Η ΝΑΡΚΗ 9 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!

 

Δεν είναι παραμύθι, είναι ιστορία αληθινή και θα προσπαθήσω να την πω με όσο είναι δυνατόν λιγώτερα λόγια. Προσφέρεται για παραμύθι, για σενάριο ταινίας με θέμα πως στην Ελλάδα οι πονηροί χοντροκονόμησαν με λεφτά από το κρατικό ταμείο.

Κάποιος, λέει, δημοσιογράφος, ονόματι Κωνσταντίνος Τζεβελέκος ήταν ο πρόεδρος του «Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης». Τι κόλπο είναι αυτό! Το σκέφθηκε ο δημοσιογράφος, ο οποίος, λέει, κάποτε έκανε ένα πέρασμα από τον «Αγωνιστή», το πάλαι ποτέ κομματικό εβδομαδιαίο έντυπο του ΠΑΣΟΚ.

Φοβερά πράγματα. Στήνεις μια ΜΚΟ, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωηση, δήθεν για να προσφέρεις κοινωνικό έργο και αρχίζουν οι αρπακτές από το δημόσιο ταμείο. Έτσι και με το κέντρο αποναρκοθέτησης. Που καθάριζε ναρκοπέδια και τα έκανε... γήπεδα ποδοσφαίρου, λέμε.

Έπρεπε να πέσουμε σ' αυτό το πούστικο μνημόνιο, να μας στριμώξει η πουτάνα η τρόικα για να αρχίσει το ΣΔΟΕ να ψάχνει τις κομπίνες που... δεν έκαναν τα κολλητάρια των πολιτικών. Επί του συγκεκριμένου θέματος.

Ο δημοσιογράφος Τζεβελέκος είναι στη φυλακή για κατάχρηση 9 εκ. ευρώ. Γι' αυτό το παραμύθι του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης. Ο ίδιος, από τον Κορυδαλλό, λέει είμαι αθώος, δεν πήρα μία, έβγαζα νάρκες από την Βοσνία και πήγανε να με δολοφονήσουν. Για να ζήσω πουλούσα ντομάτες στη λαϊκή.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ευθύνη, ούτε οι υπουργοί εξωτερικών, π.χ. Ανδρέας Λοβέρδος, που χρηματοδοτούσαν τον Τζεβελέκο για να βγάζει παραμύθι φούρναρης νάρκες από τον Λίβανο και το... Ιράκ. Στο κόλπο ήταν ο σύμβουλος του Πανανδρέου στο υπουργείο εξωτερικών Άλεξ Ρόντος, δύο πρέσβεις, η σύζυγος του Τζεβελέκου, πρώην υπάλληλος υπουργείου.

Τα λεφτά πού πήγανε; Στις... νάρκες δεν πήγανε, πάντως. Ο πρόεδρος των... αποναρκοθετήσεων Τζεβελέκος λέει ότι άδικα τον κατηγορούν για το νοίκι 5.000 ευρώ σε μαιζονέτα, το εξοχικό στη Ρόδο, την επταόροφη πολυκατοικία.

Τελικά, στο πάρτυ αυτό των 9 εκ. ευρώ ποιος πούστης έπινε και έτρωγε;

Διαβάστε ακόμα:

Χοντρό παιχνίδι για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία