ΑΠΟΡΘΗΤΑ ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΣΥΛΙΑΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μάλλον θα αστειεύεται το υπουργείο Οικονομικών, όταν προαναγγέλλει φορολογικές εφόδους, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτια και γραφεία επιχειρήσεων, όπου υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.

Και το λέω αυτό γιατί εδώ δεν μπορούν να ελέγξουν τη φοροδιαφυγή στα πανηγύρια, που ως γνωστόν γίνονται μέρα –μεσημέρι και σε ανοιχτούς χώρους, στα σπίτια θα μπουν; Ποιος εφοριακός θα διακινδυνεύσει τη σωματική του ακεραιότητα παριστάνοντας τον κομάντο, όταν είναι γνωστό τι έπαθαν συνάδελφοι του στην εμποροπανήγυρη Αμυνταίο, και σε άλλες παρόμοιες γιορτές;

Δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει από ...Ζωνιανά φοροασυλίας; Και εννοώ τις περιοχές όπου οι φοροελεγκτές δεν πλησιάζουν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να έρθουν αντιμέτωποι όχι μόνο με τους ελεγχόμενους επαγγελματίες, αλλά και με το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και ορισμένες φορές ακόμη και με τις τοπικές αρχές.

Το κράτος πρέπει πρώτα να θωρακίσει από κάθε πλευρά τους φοροελέγχους και μετά να εξαγγείλει επέκταση τους ακόμη και στα κρεβάτια των φορολογουμένων. Πρέπει πρώτα να τονώσει τη φορολογική συνείδηση των Ελλήνων, γιατί χωρίς αυτήν κανένας νόμος δεν μπορεί να αυξήσει τα έσοδα του κράτους.

Να μάθει ο Έλληνας να πληρώνει. Αν έχει βέβαια. Όταν οι φοροκλέφτες και αυτοί που αντιστέκονται μέχρις αυτοδικίας στους φορολογικούς ελέγχους, θεωρούνται λαικοί ήρωες, χάθηκε το παιχνίδι. Οι συνεπείς φορολογούμενοι στέρεψαν...

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχει πετρέλαιο κάτω από τον πάγο!