ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αυτό που πάει να κάνει ο Κατρούγκαλος με τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων δεν έχει προηγούμενο. Ο υπουργός που τυχαίνει να είναι και πανεπιστημιακός δάσκαλος, δείχνει πώς καταργείται μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις, οι οποίες επιβλήθηκαν στις συντάξεις μετά το 2012.

Αυτό θα γίνει με τον επανυπολογισμό των συντάξεων, έτσι ώστε να εκλείψει το τεκμήριο αντισυνταγματικότητας, δηλαδή η έλλειψη μελετών και αντικειμενικών κριτηρίων που είχε επισημάνει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Τον δρόμο αυτόν έδειξαν στον υπουργό οι πέντε δικαστές μέλη του Συμβουλίου Επικρατείας που είχε συμπεριλάβει στην επιτροπή σοφών και οι οποίοι ήταν στη σύνθεση του δικαστηρίου που είχε βγάλει αντισυνταγματικές τις μειώσεις.

Περιμένω με αγωνία να δω πού θα πάνε με τις ρυθμίσεις αυτές οι συντάξεις των δικαστών, οι οποίοι είχαν δώσει μάχη για να καταργηθούν οι μειώσεις στις αποδοχές τους στα πρώτα χρόνια της κρίσης. Σημειώστε το αυτό.

Αυτός ο Κατρούγκαλος θα μας τρελάνει.

Εδώ έχουν βαλτώσει στα ταμεία – λόγω έλλειψης υπαλλήλων, όπως λέγεται- οι αιτήσεις συνταξιοδότησης 300.000 εργαζομένων και αυτός υπόσχεται τον επανυπολογισμό 4 εκατομμυρίων συντάξεων μέσα σε ένα μήνα.

Θα αγνοεί προφανώς ότι για να βγει μία σύνταξη πρέπει να περάσουν ορισμένες φορές και τρία χρόνια, όταν οι επικουρικές βγαίνουν πια σε πέντε και βάλε, ακόμη και στα ταμεία που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Το κομφούζιο αναμένεται να είναι πλήρες. Σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε ακόμα:

Εικονική φοροκαταιγίδα πριν τον κατακλυσμό