ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ Ο ΝΤΕ ΓΚΡΕΤΣΙΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Δεν ξέρω τι καινούργιο κομίζει στους Έλληνες ο Κωνσταντίνος ντε Γκρέτσια, με το βιβλίο που έβγαλε για να τα πει όλα, όπως έλεγε η διαφήμιση. Πραγματικά, δεν ξέρω αν έχει να πει κάτι, θέλω, όμως να μάθω τη συνταγή για να τα βγάζει πέρα κάποιος που δεν εργάζεται επί 48 συναπτά έτη. Τόσα χρόνια διαρκεί η ...αγρανάπαυση του τέως.

Πιθανότητα πρώτη. Να ζει από τη σύνταξη του. Ας το αναλύσουμε. Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1940 και άρχισε να εργάζεται ως βασιλιάς στα 24 χρόνια του. Στο επάγγελμα
τού άνακτα παρέμεινε από το 1964 έως το 1967. Δηλαδή στα 27 του έμεινε άνεργος, με μόλις τρία συντάξιμα χρόνια. Κανείς- ούτε στην Ελλάδα των θαυμάτων- παίρνει σύνταξη με ασφάλιση τριών ετών.

Πιθανότητα δεύτερη. Να βγήκε στη σύνταξη με πλασματικά χρόνια και εννοώ τα επτά χρόνια της δικτατορίας που παρέμεινε, τυπικά έστω, βασιλιάς σύν τα τρία πραγματικά χρόνια, σύνολο δέκα χρόνια. Ούτε και με τόσα βγαίνει κανείς στη σύνταξη.

Πιθανότητα Τρίτη. Να συνταξιοδοτήθηκε από το κλαδικό ταμείο των απανταχού τέως. Το οποίο, βέβαια, δεν λειτουργεί με ένσημα, εισφορές και φόρους υπέρ τρίτων, αλλά με την ταπεινή συνδρομή των εν ενεργεία βασιλιάδων και των υπηκόων τους, μαζί με την αλληλεγγύη ...φιλανθρώπων του διεθνούς τζετ-σετ.

Με τον τρόπο αυτό επιστρέφει στους πρώην γαλαζοαίματους τα χρεωστούμενα από την εποχή που ήταν νυν. Από την άποψη αυτή, ο ντε Γκρέτσια είναι ο μόνος εν Ελλάδι
συνταξιούχος που δεν έχει υποστεί μείωση των αποδοχών του ούτε κινδυνεύει με επανυπολογισμό της σύνταξης του.

Διαβάστε ακόμα:

Από τους τζαμπατζήδες στο «ξηλωθείτε αμέσως»