ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αφού μας τρέλαναν με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, ακόμη και για τον αέρα που αναπνέουμε ,τώρα ζητούν αναλυτική περιγραφή των περιουσιακών μας στοιχείων μέχρι 
...μαχαιροπίρουνου. Δηλαδή, θέλουν να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

Να δηλώσουμε ότι εισπράττουμε ένα μικρό ενοίκιο από το δυάρι του παππού για να μας περικόψουν τη σύνταξη, το επίδομα , το βοήθημα. Αυτό είναι το σχέδιο των δανειστών, αλλά και η πρόταση των σοφών του Κατρούγκαλου όσον αφορά το ασφαλιστικό.

Να κάνει να παίρνεις εθνική σύνταξη 384 ευρώ και να σου τη μειώνουν σε 220, μόνο και μόνο επειδή έχεις πέντε δεκάρες στην τράπεζα από το εφάπαξ που κατάφερες να περισώσεις. Το εκπληκτικό θα είναι να συνεχίσουν να μιλάνε για ελάχιστη εγγυημένη-ε,ρε,πλάκες- σύνταξη.

Όλα στο εξής θα υπακούουν στη λογική των εισοδηματικών κριτηρίων. Μακάριοι όσοι μπορούν να τα κρύψουν. Θα είναι οι μόνοι που θα συνεχίσουν να εισπράττουν ολόκληρο το ΕΚΑΣ, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κλπ κλπ. Το περιουσιολόγιο δεν έρχεται για καλό. Και έρχεται και στραβά. Και σ αυτό το θέμα περίσσευσε η προχειρότητα. Πρώτα έριξαν τις νάρκες στη θάλασσα κι ύστερα μας ευχήθηκαν καλό ταξίδι.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ξεχασιάρηδες του πόθεν έσχες