ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Δεν καταλαβαίνουν τίποτε οι δανειστές. Τι σκαρφίστηκαν πάλι; Απαιτούν, λέει, άμεση τακτοποίηση των τραπεζικών δανείων που πήραν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα οδηγήσει ευθέως σε χρεοκοπία τα δύο αυτά ιστορικά κόμματα. Έτσι απλά!

Το χρέος των δύο κομμάτων ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ και η ρύθμιση - λεόντειος έως εξοργιστική, για να λέμε και του στραβού το δίκιο- που έχει γίνει, προβλέπει ότι από την κρατική επιχορήγηση που δικαιούνται, τους αποδίδεται μόνο το 40%, ενώ το υπόλοιπο πηγαίνει στις τράπεζες για την αποπληρωμή των δανείων.

Πάνε χρόνια που τα κόμματα δεν καταγράφουν έσοδα από τις συνδρομές των μελών τους που στο παρελθόν ήταν η κυριότερη πηγή.

Το κουαρτέτο ζητά τώρα να καταργηθεί η ρύθμιση και να πηγαίνει στις τράπεζες το 100% της επιχορήγησης, κάτι που συνεπάγεται λουκέτο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το ενδεχόμενο αυτό επισήμανε η κυβέρνηση στους δανειστές, που όμως επιμένουν στη θέση τους γιατί θεωρούν τη ρύθμιση προνομιακή για τα κόμματα και ζημιογόνο για τις τράπεζες. Συναφές είναι και το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Μειώσεις στο ρεύμα, μπορεί και ...αυξήσεις