Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΦΩΝΙΖΕΙ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΥΡΙΑΚΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μοιάζει με ξεφωνητό περιωπής αυτό που έκανε ο Γιώργος Προβόπουλος στους πολιτικούς λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή και την απόφαση τους να ερευνήσουν επί μέρους μόνο θέματα της οικονομικής καταστροφής, αντί για την ουσία της υπόθεσης που δεν είναι άλλη από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή.
Τουτέστιν το πώς φτάσαμε στην καταστροφή και το κατά πόσον μπορούσαμε να είχαμε σωθεί.

Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αποκάλυψε ότι από το Μάιο του 2008 ήξερε η τότε κυβέρνηση ότι η οικονομία όδευε προς τα βράχια, καθώς το συνολικό χρέος της χώρας είχε ξεπεράσει το 800%. Αλλά έμεινε ασυγκίνητη. Μάλιστα, παρακάλεσε το ΔΝΤ, να μη δημοσιεύσει την έκθεση που είχε ετοιμάσει ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του στην Αθήνα, γιατί θα γινόταν χαμός. Αυτή ήταν η πραγματικότητα και έκαναν πως δεν την έβλεπαν, τόνισε.

Μήπως, όμως τη βλέπουν σήμερα; Ο Αλέξης Τσίπρας που μόλις είχε πρωτοεκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015, είχε καταθέσει πρόταση εξεταστικής επιτροπής μόνο για τις περιόδους διακυβέρνησης της χώρας από τους ΓΑΠ και Σαμαρά και όχι από τον Κ. Καραμανλή, στη νέα του πρόταση για εξεταστική εμφανίζεται ακόμη πιο ολιγαρκής.

Προτείνει να διερευνηθεί μόνο η νομιμότητα δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ. Πέραν αυτών τίποτε. Στο ίδιο πνεύμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει εξεταστική μόνο για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα άλλα σημεία του ελληνικού δράματος του είναι γνωστά και... συγχωρεμένα.

Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί τώρα είναι ένα και καίει. Πως υπερδιπλασιάστηκε το δημόσιο χρέος από 117,103 δις σε 223,325 την περίοδο 1999-2008, όταν την ίδια περίοδο το ΑΕΠ της χώρας πέταξε από 111,950 δις σε 245, 449.

Ακούει κανείς;

Διαβάστε ακόμα:

Βουλευτής της ΝΔ καταγγέλει τη ΝΔ!