Η ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

 

Οπλισμένος σαν αστακός μπαίνει μέσα στο σπίτι σου, απρόσκλητος και με νταηλίκι, συνοδευόμενος από τρεις, επίσης αρματωμένους της συμμορίας. Δεν μιλάς. Τι να πεις; Καμμία ερώτηση. Ούτε ο αρχηγός της «ομάδας εισβολής» στο χώρο σου, έχει να πει κάτι. Μόνο εξετάζει κάθε δωμάτιο...

Αφού ολοκλήρωσε την «επιθεώρηση» και στην κρεββατοκάμαρα, και στην κουζίνα, επανήλθε στο σαλόνι και έδωσε την πρώτη διαταγή: Τον πίνακα και το ρολόι στον τοίχο. Και το συλλεκτικό φωτιστικό. Το βραχιόλι που φορούσε η γυναίκα μου. Το γκάτζετ του παιδιού. Από την ντουλάπα, όταν επανήλθε στο υπνοδωμάτιο, του έκανε ένα γούνινο παλτό. Το άρπαξε κι αυτό.

Επίσης πρότεινε να «σημειωθούν» ένας διθέσιος καναπές κι ένα τραπέζι στο σαλόνι τα οποία θεωρούσε περιττά για μένα, ότι μπορούσα να ζήσω και χωρις αυτά, και θα ερχόταν την επομένη συνεργείο να τα πάρει.

Αυτή είναι η κατάσταση με τις συντάξεις. Τις κόβουν, τις ξανακόβουν, τις ξανακόβουν. Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης. Της εκλεγμένης, για να μη ξεχνιόμαστε. Να αρπάνε τα λεφτά ΣΟΥ. Αυτά που είναι υποχρεωμένοι να σου δίνουν.

Κανονική ληστεία. Και τι λένε; Προσπαθούμε να σας βουτήξουμε τα λεφτά ΣΑΣ μ' ένα όσο γίνεται πιο «δίκαιο» σύστημα. Φοβερό. Δεν βάζουν χέρι στην τσέπη σου μόνο νόμιμα, αλλά και δίκαια. Με νομιμότητα και δικαιοσύνη.

Εκεί τρελλαίνεσαι. Δεν είναι απλά φοροεισπράκτορας ο πολιτικός. Ο άχρηστος πολιτικός. Άχρηστος, διότι δεν έχει πολιτική να λειτουργήσει οικονομικά, να τονώσει την οικονομία, να παράγει χρήμα, αλλά μόνο να στα πάρει. Να πάρει τα λεφτά ΣΟΥ. Αυτό μόνο ξέρει.

Λέω λεφτά ΣΟΥ, διότι είναι δικά σου. Τα έχεις προπληρώσει, και απλά περιμένεις να σου «επιστραφούν» με τη σύνταξή σου. Δεν είναι κρατικά λεφτά η σύνταξη, δεν είναι χάρισμα, ούτε βοήθημα. Είναι λεφτά των συνταξιούχων. Και τους ληστεύουν νόμιμα. Και δίκαια.

Διαβάστε ακόμα;

Ο βασιληάς της μίζας