ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αυτό το ασφαλιστικό είναι όχι μόνο άδικο, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις ανήθικο και πρόστυχο. Ποιος είπε στον Κατρούγκαλο ότι έχει το δικαίωμα να εξαιρεί από τις μειώσεις συντάξεων τους εκπροσώπους του συστήματος; Ήτοι...
- Βουλευτές.
- Περιφερειάρχες.
- Νομάρχες, δημάρχους,
- Κοινοτάρχες, δημοτικούς συμβούλους.

Πως δικαιολογήθηκε ο υπουργός; Κρατηθείτε. Οι συντάξεις των βουλευτών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές, με εισφορές που ρυθμίζει το νομοσχέδιο. Που τι θα πεί; Θα πεί ότι δεν φτάνει που οι κύριοι αυτοί δεν πλήρωσαν εισφορές, αλλά θα διατηρήσουν τις συνταξάρες τους στο επίπεδο που είναι, μόνο γιατί πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα.

Πρόκειται για τους ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση με την οικονομική καταστροφή της χώρας και που παρόλα αυτά, πήραν ασυλία. Ασυλία που περιλαμβάνει και τους πρώην προέδρους της Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς που συνταξιοδοτούνται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή από τους φόρους των αγρίως φορολογουμένων Ελλήνων. Μέχρι στιγμής μόνο ο Δ. Παπαδημούλης αντέδρασε.

«Και οι 'κατ' απονομήν' συντάξεις, (βουλευτές, δήμαρχοι κ.λπ.) πρέπει να προσαρμοστούν αναλόγως. Είναι ένα ζήτημα δικαιοσύνης και κοινής λογικής», έγραψε στο Twitter.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν το κράτος μετατρέπεται σε τοκογλύφο