ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ;

 

Ο Τσίπρας θα πέσει, αν ο κόσμος δεν πληρώνει τους φόρους που βάζει η κυβέρνηση. Είναι αντιστασιακοί οι Έλληνες που δεν πληρώνουν τους επιπλέον φόρους που βάζει η σημερινή κυβέρνηση. Αυτά υποστηρίζει κάποιος κι ευθύς σε ρωτάω. Συμφωνείς. Διαφωνείς. Ποια είναι η δική σου γνώμη.

Να σου πω τη δική μου. Ο Τσίπρας είναι κυβέρνηση εκλεγμένη. Και λοιπόν; Άρα, θα πει κάποιος, ο κόσμος είναι πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να κόψει το λαιμό του, να συμφωνεί με τις αποφάσεις μιας δημοκρατικής, μιας λαϊκιάς κυβέρσησης. Μαλακίες, λέω εγώ.

Η ψήφος του λαού δεν έχει καμία αξία. Όπως το λέω! Όταν ο ίδιος ο λαός δεν σέβεται τη ψήφο του, τότε μη ζητάς να λάβω σοβαρά υπ' όψιν την... πολιτική βούληση των ψηφοφόρων που σήμερα κάνουν πρωθυπουργό π.χ. τον Τσίπρα, και την άλλη τον βρίζουν.

Είναι και το άλλο. Δικτάτορες, δηλαδή κάποιοι που πήραν νταηλίκι την εξουσία, στη συνέχεια κάνουν εκλογές και εκλέγονται! Μιλάμε για τη ξεφτύλα της αιωνιότητας του πολίτη. Που ένα όπλο έχει, τη ψήφο, και πάει και ψηφίζει εκείνον που του την έχει στερήσει.

Μια ζωή οι αριστεροί καλούν τον κόσμο σε αντίσταση στις εκλεγμένες κυβερνήσεις. Γιατί, λοιπόν, να μη θεωρείται αντίσταση η κάθε αντιπολιτευτική στάση, στα λόγια και στις πράξεις, ενάντια και στα αντιλαϊκά «μέτρα» της σημερινής κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα:

Τότε που το ρόπαλό του γέμιζε αίμα