ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

 

Το απίστευτο. Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο άμεσος συνεργάτης του μοναχός Αρσένιος κι άλλοι 12 αθωωθηκαν για το περιβόητο σκάνδαλο της «ιερής τράμπας». Της ανταλλαγής εκτάσεων υποτίθεται ιδιοκτησίας της μονής-κλάμπ εξουσίας, λέω για το μοναστήρι που κουμαντάρει ο Εφραίμ, και ακινήτων του δημοσίου.

Το απίστευτο, το αλλόκοτο δεν είναι η πλήρης και απόλυτη απαλλαγή των κατηγορουμένων. Και πώς μπορεί να το πεις αυτό όταν αποφάσισε η δικαιοσύνη. Ότι δεν υπήρξε δόλος. Ότι οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές, επί πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ότι δεν στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις.

Το απίστευτο, το αλλόκοτο, το ολέθριο είναι το παιχνίδι που για χρόνια έγινε με το σκάνδαλο, που... δεν είναι σκάνδαλο σύμφωνα με το τριμελές εφετείο κακουργημάτων. Αποφασίστηκε ότι ανήκει στο δημόσιο η Λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις. Εκεί όπου ο Εφραίμ ήθελε να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο κέντρο της ορθοδοξίας, με σεβασμό στο περιβάλλον, μια μπίζνα υψηλού θρησκευτικού τουρισμού.

Λοιπόν. Το σκάνδαλο υπάρχει. Το σκάνδαλο έγινε. Κανένας, όμως, δεν θα κάτσει στο σκαμνί απ΄ όσους κονόμησαν και πακέτα και κομματικά οφέλη τόσο από αυτή την υπόθεση, όσο και από τη συντήρηση της σκανδαλολογίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΕΧΕΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ, ΚΛΕΜΜΕΝΟΥΣ!