ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Νο1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

 

Ο Παναθηναϊκός είναι χρεωμένος. Χρωστάει. Είναι μια επιχείρηση οικονομικά στριμωγμένη. Σ’ ένα είδος μνημονίου. Καμία σχέση οι απ’ ευθείας ανταγωνιστές του στο πρωτάθλημα. Οι ΠΑΕ με τους ίδιους αγωνιστικούς κι όχι μόνον στόχους.

- Ο Ολυμπιακός δεν κινείται κάτω από πίεση οικονομική. Άσχετα αν το ταμείο της ανώνυμης εταιρείας δεν είναι ισοσκελισμένο.

- Ούτε υποψία οικονομικού προβλήματος ο ΠΑΟΚ. Η αγωνία του μόνο στο ταμείο δεν βρίσκεται.

- Εάν η ΑΕΚ δεν είχε επιλέξει να κάνει μία βόλτα στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και μία θητεία επίσης μιας σαιζόν στην Β’ εθνική, θα ήταν σήμερα σε χειρώτερη κατάσταση οικονομική, σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό.

Και πώς να έχει καθαρίσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με πρόεδρο τον Γιάννη Αλαφούζο από το καλοκαίρι του 2012, όταν:

-Παρέλαβε με ζημιές την εταιρεία.

-Τα έσοδα της ΠΑΕ δεν ήταν δυνατόν να καλύψουν το «άνοιγμα» διότι από την κρίση κτυπήθηκε και η αγορά του ποδοσφαίρου.

Προς το παρόν το πρόβλημα - αγκάθι, το οικονομικό, είναι αυτό στον Παναθηναϊκό. Δεν κλείνει άμεσα. Απαιτείται συνεχής αγωνιστική έξαρση! Σταθερή παρουσία στην Ευρώπη και... διαρκής. Με διάρκεια, όχι γρήγορους αποκλεισμούς.

Πώς, όμως, να βοηθηθεί αποφασιστικά η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ από το αγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού; Χρειάζεται πρώτα το πονεμένο οικονομικό κομμάτι να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδος.

Φροντίδα Αλαφούζου. Στερούνται σοβαρότητας οι «πληροφορίες» ότι αναζητούνται χορηγοί, μέτοχοι και γενικά άτομα να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Δεν ισχύουν τέτοια πράγματα. Γιατί να μπει κάποιος σε μαγαζί στο οποίο άλλος είναι ιδιοκτήτης. Από πότε ο Παναθηναϊκός και η κάθε ΠΑΕ θεωρείται φιλανθρωπικό σωματείο για να απλώνει το ζητιανόξυλο, το δίσκο στην λειτουργία της Κυριακής, ''ό,τι έχετε ευχαρίστηση για την εικονογράφηση του ναού της ενορίας μας''.