ΧΟΝΤΡΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

 

Παίρνει ποδοσφαιριστή η ΠΑΕ και δεν της βγαίνει. Ζημιά. Οικονομική και αγωνιστική. Και ο παικταράς δεν παίζει αυτά που περιμένουν και χρεώνεται κι άλλο το μαγαζί. Άντε και σηκώνει τη μια αποτυχία η εταιρεία, διότι λέγεται Παναθηναϊκός. Διότι έχει αφεντικό έναν Αλαφούζο. Που είναι εφοπλιστής, καναλάρχης και δεν περιμένει να τσοντάρει η... λαϊκιά βάση της εξέδρας.

Πώς να σηκώσει κεφάλι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός όταν της κάθεται και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη αποτυχία στις μεταγραφές. Πνίγουν την εταιρεία τα κερατιάτικα που μαζεύονται.

Εν όψει της νέας σαιζόν ο Αλαφούζος, λέει, αποφάσισε να διαθέσει ένα πακέτο από 13 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός κόλπου είναι όποιος πει ότι τα λεφτά είναι λίγα. Το ίδιο αν πει ότι αυτά τα 13 εκ. είναι αρκετά, πολλά. Το σωστό είναι να αναρωτηθείς ποιός θα διαχειριστεί το πακέτο. Γιατί;

Με 13 εκ. κάνεις αγγέλους. Όπως και χρεώνεις ακόμα περισσότερο την ήδη χρεωμένη ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Εξαρτάται από το πώς θα επενδυθούν αυτά τα χρήματα. Αν τα δώσεις π.χ. σε κάποιον Στραματσόνι, αντίο ζωή.

Το νούμερο 13 είναι πολύ δυνατό, αρκεί να ξοδευτεί και να πιάσει τόπο. Στο φινάλε δεν διαθέτει μια ΠΑΕ 13 ή 23 εκ. για να τα... ξοδέψει, αλλά για να κερδίσει. Ρίχνει στην αγορά τα 13 ή τα 23, για να πάρει πίσω την επένδυση και να βγάλει κέρδος. Αρκεί, βέβαια, να μην είναι ατζαμής ο έχων την ευθύνη της ενίσχυσης της ομάδας. Να βγάλει ένα λαγό Μπεργκ, κι όχι στον κλήρο, αυτό δεν λέγεται επιτυχία, απλά είναι μέσα στα τυχερά του επαγγέλματος.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΕΙΝΕΙ 90 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ