ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Η Αθλέτικο Μαδρίτης ιδρύθηκε το 1903, ένα μόλις χρόνο μετά την κοντοπατριώτισσα Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά τον ημιτελικό του τσάμπιονς ληγκ Αθλέτικο-Ρεάλ, η ομάδα θα παίξει ένα ακόμα, το τελευταίο παιχνίδι στο «Βιθέντε Καλντερόν», χωρητικότητας 55.000 θέσεων, κατασκευής 1966.

Μετά από 50 χρόνια το κάθε γήπεδο θέλει γκρέμισμα. Το γήπεδο δεν παλιώνει, απλά δεν έχει καμία σχέση με τις προδιαγραφές κατασκευής όπως θα εξελιχθούν μετά από μισό αιώνα.

Καινούργιο είναι ακόμα το Καραϊσκάκη, και παρ’ ό,τι βελτιώθηκε μετά το 2004 που ξανακτίστηκε από την αρχή, είναι αδύνατον, αν το αφήσουν... όρθιο, να παραμένει σύγχρονο και μετά το 2050. Εκτός κι’ αν θέλουν να μοιάζει με το κοτέτσι της Λεωφόρου.

Πριν το Βιθέντε Καλντερόν η Αθλέτικο έπαιζε στο Μετροπολιτάνο, χωρητικότητας 32.000. Το νέο γήπεδο της ομάδας, Metropolitan, θα χωράει 67.000 θεατές.

Κανένας Τσίπρας παραμύθης σε καμία κοινωνία της πλάκας δεν αποφασίζει νταηλίκι σε δημόσιο χώρο, σε πάρκο, να κατασκευαστεί γήπεδο ποδοσφαιρικό για τις ανάγκες ιδιωτικής εταιρείας, της ανώνυμης του Παναθηναϊκού.