ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ «ΝΟΜΙΜΑ» ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

 

Στο σφραγισμένο αμπάρι του ουκρανικού ψαράδικου που σε μια νύχτα το βαπτίσανε «φορτηγό» υπήρχαν δέκα εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα, μέσα και παραγωγής ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη.

Η εγκληματική οργάνωση στο λαθρεμπόριο τσιγάρων καλά κρατεί. Όχι κάποιοι ακούσανε εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και νομίζανε ότι τα μάθανε όλα. Έλα, πλάκα κάνουμε.

Ποιά πλάκα; Σοβαρά μιλάμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στην αγορά λαθρεμπορικά τσιγάρα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ. Όπως δεν είναι δουλειά του Μαρινάκη η εγκληματική οργάνωση στο πρωτάθλημα, σύμφωνα με όσα έχει κατηγορηθεί ο εφοπλιστής. Και πριν τον Μαρινάκη γαμούσε κι έδερνε η εγκληματική οργάνωση στην ΕΠΟ, στη διαιτησία και οι ΠΑΕ Α’ και Β’ εθνικής είχαν απόλυτα αποδεχθεί το καθεστώς της συμμορίας.

Έτσι και πριν περάσει στην ιδιοκτησία Ιβάν Σαββίδη η ΣΕΚΑΠ έκανε λαθρεμπόριο. Ποιός το λέει αυτό; Η δικαιοσύνη, όχι εγώ.

Πάλι από βλάβη, αυτή τη φορά όχι στην Κρήτη, αλλά ανοικτά της Εύβοιας, το 2009, «έμεινε» το λαθρεμπορικό παπόρι και το τσακώσανε με το παράνομο φορτίο. Κατηγορούμενοι ο πρόεδρος(!) της ΣΕΚΑΠ, που αθωώθηκε, και ο διευθύνων σύμβουλος (!) της κρατικής τότε εταιρείας που έφαγε 4 χρόνια φυλακή. Το ίδιο τιμωρήθηκε και ο «αγοραστής» της παρτίδας τσιγάρων, εκπρόσωπος offshore, στην πραγματικότητα ανύπαρκτης παράκτιας εταιρείας που συνεχώς άλλαζε διεύθυνση. Απαλλάχτηκε ο μπλεγμένος στην υπόθεση ναυτιλιακός πράκτορας.

Στην Ελλάδα πωλούνται 500 εκ. λαθραία πακέτα τσιγάρα το χρόνο. Και ζημιώνεται εκ. το δημόσιο. Κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί, μπάτσοι και σία είναι στο κόλπο της εγκληματικής οργάνωσης, που λέμε.

Τσιγάρα, άλλα λαθραία, άλλα «απομημιτικά» που απ’ αυτά πολλά πουλιούνται «νόμιμα» με πλαστές ταινίες. Θα επανέλθει. Έχει ψωμί το έργο.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!