ΜΗΠΩΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Δεν λέω όχι στα αστειάκια μετά την προκλητική(;) δήλωση του ανθρώπου που περισσότερο από κάθε άλλον επηρεάζει πλέον τη ζωή μας στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία. Του Γερμανού υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. “Σας έσωσα από την καταστροφή, διότι σας υποχρέωσα να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις, γι’ αυτό κάποια μέρα θα μου στήσετε μνημείο”.

Κάπως έτσι φέρεται να τα είπε ο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και θεωρήθηκε μεγαλομανής, αλαζόνας. Και τον παρέλαβαν στο διαδίκτυο τα ελληνόπουλα και τον πλακώσανε στα μπινελίκια με το σχετικό χιούμορ. Πλακίτσες, ε;

Μήπως, όμως, ωρέ πατριώτες, ο Γερμανός είπε την αλήθεια; Μόνον την αλήθεια. Κι αντί να αισθανθούμε ντροπή, τον πήραμε στο ψιλό. Για να κάνουμε ταμείο. Οι εκλεγμένοι πρωθυπουργοί μας, από εμάς, όχι από τον Σόιμπλε, πράγματι πήραν μέτρα όχι με τη θέλησή τους, αλλά κατόπιν εντολής ή πίεσης του Γερμανού. Μόνο τιμητικό δεν είναι αυτό για την πατρίδα μας.

Γιατί να μη δικαιωθεί στην πρόβλεψη του ότι θα γίνει… άγαλμα, από τους Έλληνες, ο Σόιμπλε. Μήπως φτιαχτεί μια σύνθεση γλυπτική, παρέα όλοι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί, Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Τσίπρας. Κι αυτοί συνέβαλαν, έστω με το ζόρι, στις “μεταρρυθμίσεις” που… ΘΑ σώσουν την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΑΚΩΣΑΝΕ ΤΟ ΠΑΠΟΡΙ, ΠΕΝΘΟΣ ΟΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ!