''ΚΟΛΠΟ'' ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

 

Έτσι όπως είναι σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν γλυτώνει τον υποβιβασμό. Μιλάμε οικονομικά, όχι αγωνιστικά. Αν, λοιπόν, δεν προκύψει κάτι αναπάντεχο και ευχάριστο, ώστε να ξαναβρεθεί μετά από χρόνια στα ίσα της η ΠΑΕ, η τύχη της είναι προδιαγεγραμμένη. Δεν παίρνει με τίποτα αδειοδότηση, άρα και με το νόμο… μπλούμ στα νερά της Β’ εθνικής.

Ξεγραμμένη η Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό. Με δεδομένο ότι δεν εμφανιστεί από τα σύννεφα και τους ουρανούς κάποιος θεόσταλτος με πακέτο χοντρό. Ήδη, η ΠΑΕ είναι εκτεθειμένη σε FIFA και UEFA διότι δεν ανταποκρίθηκε στους διακανονισμούς χρεών σε παίκτες κ.α. που είχε συμφωνήσει μέχρι τον περασμένο μήνα.

Με δεδομένη, λοιπόν, την οικονομική κατάσταση σήμερα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και τα... capital controls που ισχύουν σε βάρος της, η αδειοδότηση είναι α-πα-γο-ρευ-τι-κή.

Και μη αδειοδοτούμενη ΠΑΕ πάει κατ’ ευθείαν για υποβιβασμό. Για να αποτραπεί, λοιπόν, αυτή η προοπτική και να μη φουντάρει στην Β’ εθνική ο Παναθηναϊκός, άρχισε να δουλεύει ένα «σχέδιο σωτηρίας». Να αλλάξουν στα χαρτιά αυτά που ισχύουν.

Πώς, όμως, να αγνοηθούν νόμοι, κανονισμοί, αποφάσεις; Το «κόλπο» βρέθηκε με τα... τηλεοπτικά δικαιώματα! Τα 36,5 εκ. μειώθηκαν ήδη στα 31. Πόσο, υποτίθεται, θα μειωθούν ακόμα από το συνδρομητικό κανάλι, χωρίς την παρουσία του Παναθηναϊκού στη σούπερ ληγκ; Μήπως το πακέτο κατέβει στο εικοσάρικο. Άρα; Ελάτε, κύριοι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ της σούπερ ληγκ, να ψηφίσετε να αλλάξουν τα κιτάπια, να γλυτώσει ο Παναθηναϊκός, για να μη χάσετε έσοδα από το μερίδιο σας στα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Θα ψηθεί ο Σπανός π.χ. του Ατρομήτου; Ο Πανόπουλος της Ξάνθης. Ο Μαρινάκης που κατανοεί το πρόβλημα του Αλαφούζου, ο οποίος ναι μεν «εγκατέλειψε», όμως παραμένει μεγαλομέτοχος. Ο Κομπότης του Λεβαδειακού ήδη συμφωνεί υπέρ του Παναθηναϊκού. Το έργο μαγειρεύεται.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΑΡΙΑ