ΠΟΙΟΙ ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ «ΕΛΛΑΔΑ»

 

Τα ξύνουμε. Κανονικά, και με τα δύο χέρια. Αυτό κάνουμε όταν μιλάει ο πολιτικός. Ο πιο έντιμος υπουργός οικονομικών. Ο πιο ικανός. Ο πιο αξιόπιστος. Εμείς τα ξύνουμε. Ακόμα κι αν δεν έχουμε φαγούρα.

Είσαι το κορόιδο αν λαμβάνεις υπ’ όψιν τον πολιτικό, τον πρωθυπουργό. Τον δήθεν δεξιό, τον δήθεν αριστερό. Τον δήθεν ευρωπαϊστή, αντικοινονικό. Ξυσμό. Γιατί;

Επειδή ο πολιτικός, ο έχων την ευθύνη, πρωθυπουργός, υπουργός, δεν ξέρει τι του γίνεται. Όπως το λέω. Πιθανόν διότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ψεύδεται, για μία φορά ακόμα. Έχει τη σιγουριά ότι δεν πρόκαιται να φάει ντομάτα στη μάπα, να τον ρίξουν για τιμωρία στο μπουντρούμι, όσα ψέματα πει.

Σα σήμερα, 20 Ιανουαρίου, το 2009, αμέσως μετά τη λήξη του Συμβούλιου υπουργών οικονομίας στις Βρυξέλες, ο Έλληνας της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, μπροστά στη κάμερα δήλωσε φόρα παρτίδα:

«Η Ελλάδα έχει τη βούληση, το σχέδιο και την αποφαστικότητα, όχι μόνο να διασφαλίσει την αξιόπιστη πορεία της οικονομίας της, Αλλά και να ενίσχυση την ανταγωνιστική της θέση».

Φοβερά πράγματα, κύριε. Το μαγαζί είναι έτοιμο να βαρέσει διάλυση, και ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπαθανασίου είναι ξεκάθαρος:

«Πριν μερικά χρόνια αρκετοί προέβλεψαν ότι λόγω των υπερβολικών δαπανών για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ύφεση, και θα βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση. Τελικά, η χώρα σημείωσε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, μείωσε σημαντικά την ανεργία, τα ελλείματα και το χρέος της. Σήμερα οι ίδιες κασσάνδρες κάνουν πάλι την εμφάνιση τους και προσβλέπουν ότι η Ελλάδα είτε θα φύγει από τη ζώνη του ευρώ, είτε θα προσφύγει στο ΔΝΤ. Κάνουν λάθος και πάλι στις προβλέψεις τους. Όσοι στοιχηματίζουν εις βάρος της Ελλάδος θα χάσουν και πάλι».

Μετά από οκτώ μήνες έγιναν πρόωρες εκλογές και έχασε ο πρωθυπουργός Καραμανλής που με το στόμα μείωσε χρέος, ελλείμματα, ανεργία, ανέκοψε την ύφεση. Τις εκλογές πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου που επειδή «υπήρχαν λεφτά», όπως έλεγε, έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΑ ΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΖΑΚΥ, ΩΝΑΣΗΣ!