ΕΤΣΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

 

Δεν είσαι Έλληνας. Είσαι Γερμανός, Αυστριακός, Καναδός, Αυστραλός, Γιαπωνέζος. Και πέφτεις σε πλάνα τηλεόρασης μιας χώρας κόμικ, όπου ένας πρόεδρος ομάδας, με κουμπούρι και έξι ντουλάπες γύρω του, πρώτη ζώνη προστασίας, μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο. Στη διάρκεια του παιχνιδιού. Εσύ, λοιπόν, ο Ολλανδός, ο Γάλλος, ο όποιος, τι σκέπτεσαι γι΄ αυτήν την περίεργη χώρα με το ιστορικό όνομα Ελλάδα;

Ότι είναι καφριστάν. Αυτό σκέπτεσαι, για την Ελλάδα. Ότι οι Έλληνες, με τη δική τους ευθύνη ή όχι, αδιάφορο αυτό για τον ξένο, ζούνε σε τόπο τραμπούκων.

Υπάρχει και μία άλλη σκέψη που έρχεται στον ξένο, Ευρωπαίο ή Αμερικάνο, όταν κατάλαβε πως οι τηλεοπτικές σκηνές δεν ήταν από φανταστικό σενάριο κινηματογραφικό. Να τηλεφωνήσει αμέσως στον ταξιδιωτικό πράκτορα να προλάβει να κλείσει εισιτήριο για να κάνει διακοπές στην Ελλάδα του Ιβάν Σαββίδη. Στην Ελλάδα των χούλιγκαν. Της ατιμωρησίας. Της χώρας όπου οοοοοολοι είναι αδικημένοι.

Έχουν δίκαιο οι αδικημένοι, Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Σαββίδης, Αλαφούζος. Βεβαίως έχουν δίκαιο. Αφού δεν υπάρχει κράτος, ο καθένας αισθάνονται ότι ο άλλος ερήμην του νόμου προσπαθεί να του βγάλει το μάτι του άλλου.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΣΦΗΝΑΚΙΑΣ Ο ΟΥΜΠΕΡΤΟ