ΝΑ, ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ!!!

 

Πρώτα το λαϊκό προσκύνημα έγινε στα φέρυμπωτ για τα νησιά. Οι ουρές στα λιμάνια. Η κοσμοπλημμύρα. Ο κόσμος με την ευκαιρία του Πάσχα όπου φύγει φύγει. Με αεροπλάνα και παπόρια, που λέει ο τραγοδιστής, και με αυτοκίνητα και τραίνα.

Τούτο είναι το πραγματικό, το χειροπιαστό πασχαλινό θαύμα. Και δεν είναι αναστάσιμο θαύμα! Είναι η ολοφάνερη απόδειξη πως η Ελλάδα πράγματι δεν πεθαίνει, που λέει ο ποιητής. Άλλο κόλπο είναι να πεθάνεις και να ξαναζήσεις. Η Ελλάδα αν πεθάνει, την πούτσισε. Δεν ξαναβγαίνει από τον τάφο.
Το καλύτερο νέο για την Ελλάδα μας. Η έξοδος στην επαρχία, πανηγυρική και μαζική πάλι, σημαίνει ότι την βγάζουμε για μια χρονιά ακόμα. Ναι, αυτό είναι το γεγονός που μας γεμίζει ελπίδα.

Μιλάμε για θαύμα, χωρίς πλάκα. Τι έγινε; Μην τη ψάχνεις. Περιορίσου στην πραγματικότητα και άσε στην άκρη όλα τα άλλα. Αυτό θέλουμε.

Δεν θα πεθάνουμε. Αυτό μας λένε, μας το φωνάζουν η πληρότητα και στα τραίνα και ο συνωστισμός στα διόδια από τα ΙΧ. Όσο περισσότεροι φεύγουν, τόσο το καλύτερο. Ο κόσμος δεν το βάζει κάτω.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!