ΤΙ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΠΑΙΡΟΖ

 

Ο Ταϊλανδός Παϊρόζ είναι επιχειρηματίας. Αν είναι και κάτι άλλο, μας είναι αδιάφορο. Ως επιχειρηματίας, λοιπόν, ο Παϊρόζ δεν έχει τίποτα άλλο στη σκέψη του παρά το κέρδος. Αν, μάλιστα, είναι σωστός, υγιής επιχειρηματίας, τότε στο μυαλό του έχει ΜΟΝΟ το κέρδος. Κι αυτό είναι θεμιτό, απόλυτα ορθολογικό.

Αν, λοιπόν, θεωρήσουμε ότι πράγματι είναι επενδυτής κι όχι κάτι άλλο πονηρό και ψεύτικο, τι σκέπτεται συγκεκριμένα για τον Παναθηναϊκό ο Παϊροζ; Να τον αγοράσει, όπως ένα οικόπεδο, ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, να το σενιάρει για να το μεταπωλήσει; Με κανένα συρματόπλεγμα, τίποτα μερεμέτια.

Δεν ξέρουμε πώς την έχει δει τη δουλειά με τον Παναθηναϊκό ως επιχειρηματίας ο Παϊροζ. Αυτά τα χαζά, ότι η ομάδα είναι brandname, δεν μπαίνουν σε σοβαρή κουβέντα. Βεβαίως ο Παναθηναϊκός είναι βαρύ πράμα.

Ο αξιοσέβαστος και όχι ο τυχοδιώκτης επιχειρηματίας έχει τη λογική του. Πόσα χρειάζεται να επενδύσω; Τόσα! Μετά από πόσα χρόνια θα αποσβέσω το κεφάλαιο μου; Του άγιου Ποτέ. Αν δεν βάλω το πακέτο που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, με πόσα χρήματα ελπίζω να τον πουλήσω μετά ένα, δύο, τρία χρόνια;

Όλα αυτά τα απλά και βασικά που έχουν σχέση με την εξαγορά μίας καταχρεωμένης ανώνυμης εταιρείας σε αντιεμπορική αγορά, είναι ψιλά, μάλλον… ανύπαρκτα γράμματα στα πρωτοσέλιδα.

Διαβάστε ακόμα:

SAKIS, ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ MERCEDES