ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Για σιγά, ρε. Τι είναι αυτά που λέτε. Ότι πω, πω, πώ, τι κακό είναι αυτό, γεννιούνται λιγώτερα παιδιά στην Ελλάδα. Υπογεννητικότητα, σου λένε. Ανησυχητικό.

Δεν είμαστε καλά. Κανονικά θα πρέπει να μιλάνε για θαύμα, όταν οι γεννήσεις έπεσαν μοναχά 10%. Αληθινό θαύμα είναι αυτό. Το αναμενόμενο θα ήταν οι παντρεμένοι να αποφεύγουν να κάνουν παιδιά.

Να τα γεννήσουν τα φουκαριάρικα σε ποια χώρα; Σε ποιον κόσμο; Και δεν είναι το ζόρι μετά τη γέννηση, και για τους γονείς, και για τα παιδιά. Είναι και το άλλο. Σήμερα τα έξοδα της γέννας είναι μεγαλύτερα, αν λάβεις υπ’ όψιν ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται να συλλάβουν. Ότι οι άνδρες δυσκολεύονται να σκοράρουν.

Στην Ελλάδα πάνω κάτω γεννιόνται γύρω στα εκατό χιλιάδες παιδιά. Ελαχιστότατη πτώση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Για βάλτα κάτω. Να φέρεις στον κόσμο ένας παιδί και να του πεις όχι αυτό, όχι εκείνο;

Τα παιδιά, όλα τα παιδιά, πλούσια και φτωχά το ‘χουν σα δεδομένο ότι οι γονείς τους θα τα φροντίζουν, θα τους κάνουν όλα τα ρουσφέτια. Και τα ίδια δεν είναι υποχρεωμένα να αντιληφτούν τις σκληρές οικονομικές καταστάσεις.

Έτσι που λες, Μια χώρα σε μνημόνιο και να έχουν πέφτουν μόνο 10% οι γεννήσεις, είναι η έκπληξη της εκπλήξεως. Εγώ ξέρω ότι οι μισθοί μειώθηκαν περισσότερο από 10%, όπως και οι συντάξεις.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ