Τουρισμος: νεα ρεκορ

 

Η περσινή χρονιά ήταν για την πατρίδα μας χρονιά - ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Λέγαμε ότι δεν θα ξεπεραστεί το 2017 σε έσοδα και σε αριθμό τουριστών. Κι΄ όμως έρχονται τα πρώτα στοιχεία του 2018 και είναι ακόμα καλύτερα…

Το έλεγαν κάποιοι, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται και επίσημα η θετική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού το 2018, σε σχέση με το 2017. Ειδικότερα, με βάση στοιχεία που δημοσιοποιεί το αρμόδιο υπουργείο, αποτυπώνονται τα εξής:

Μεγάλη αύξηση 12,4% σημείωσε το 1ο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος-Μάρτιος 2018) η τουριστική κίνηση και ξεπέρασε τα 1,8 εκατ. επισκέπτες. Αριθμός που όχι μόνο αποτελεί επίδοση ρεκόρ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του έτους, αλλά αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να είχε αξιόλογη τουριστική κίνηση από το εξωτερικό και την χειμερινή περίοδο.

· Εξίσου υψηλή αύξηση 13,2% σημείωσαν και τα αμιγώς τουριστικά έσοδα το 1ο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, τα οποία για πρώτη φορά έφτασαν τα 554 εκατ. ευρώ, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του έτους.

· Άνοδο 8,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 κατέγραψε το 1ο τρίμηνο του 2018 η Αττική, η οποία παρέμεινε ο κορυφαίος ελληνικός προορισμός με περισσότερους από 751.000 ξένους επισκέπτες.

· Γενικά για πρώτη φορά, όλες οι περιοχές της Ελλάδας έχουν επωφεληθεί από την αλματώδη άνοδο του τουρισμού.

Συνολικά πάνω από 10 εκατ. Οι επισκέπτες υπολογίζεται για το διάστημα Ιουλίου-Οκτωβρίου να φτάσουν στους…

 

Η συνέχεια εδώ nikosonline.gr