ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ... ΜΕΡΚΕΛ

 

Μαγκιά. Πουλάμε μούρη και κάνουμε τον ελληνάρα όποτε θυμόμαστε τις “γερμανικές αποζημιώσεις”, για ό,τι κακό, κυρίως ανθρώπινες ζωές, προξένησε η ναζιστική κατοχή στον τόπο μας.

Άσε στην άκρη την Γερμανία, την μεταχιτλερική. “Δεν υπάρχει κανένα θέμα για εμάς, δεν σας χρωστάμε τίποτα, κάντε μας τη χάρη. Και επειδή είμαστε στο σήμερα κι όχι 1944, εσείς οι Έλληνες μας χρωστάτε, εμείς οι Γερμανοί έχουμε να λαμβάνουμε”. Αυτή ήταν η ημιεπίσημη αντίδραση της Γερμανίας το 2014.

Αφήνουμε την Γερμανία. Η Ελλάδα; Είναι στο μπλα-μπλα. Στη φιλολογία. Και ποτέ δεν κατέφυγε στη δικαιοσύνη. Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να λυθεί, αν θα λυθεί, η διαφορά. Οριστικά.

Άρα, λοιπόν, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, που δεν έχει καμία δουλειά στο θέμα, αν θέλει να λειτουργήσει ως πολίτης, μάλιστα ως πρώτος πολίτης της χώρας, να πιέσει την... κυβέρνηση να καταφύγει στη Χάγη.

Με την ευκαιρία ένα σενάριο. Έστω ότι ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός με τελεσιγραφικό τρόπο προτείνει στην Μέρκελ: Θέλω τόσα και η Ελλάδα ξεχνάει τις αποζημιώσεις. Θα μας δώσετε όσα θεωρούμε ότι πρέπει να πληρώσετε και τελειώνει η ιστορία.

Τελειώνει; Η Γερμανία, αν δεχθεί την “απειλή” Τσίπρα, θα ξηγηθεί όπως το 2912, με τις δόσεις που εγγυάται για να πληρώνει η Ελλάδα τις συντάξεις κ.α. Και επόμενο είναι να ζητήσει και το οκέυ Μητσοτάκη, ότι συμφωνεί με τον Τσίπρα. Είπαμε. Σενάριο παίζουμε.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΗΣ ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ'' ΚΑΙ ΤΩΝ ''ΝΕΩΝ''