ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΠΕΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ... ΤΡΟΙΚΑΝΑ

 

Ανεβαίνει ο τουρισμός. Έρχονται περισσότεροι τουρίστες, έρχονται περισσότερα φράγκα. Έρχονται οι ξένοι για να αγοράσουν το μόνο που αξίζει στην Ελλάδα. Δεν έχεις τίποτα άλλο να του πουλήσεις, που μπορεί να το βρει κάπου αλλού.

Μεσόγειος είναι και η Ιταλία και η Γαλλία, η Ισπανία και η Αλγερία, η Κροατία και η Αλβανία. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τις ελληνικές παραλίες. Δεν υπάρχει στη γη τέτοιο πράμα. Κάθε καλοκαίρι το λένε οι ξένοι τουρίστες, αλλά ακόμα οι Έλληνες δεν θέλουν να το καταλάβουν. Ότι μόνον από την τουριστική βιομηχανία αν την οργανώνανε καλά θα ζούσανε μπέικα και καθόλου τροϊκανά. Χαίρετε.

Μια στιγμή. Τι λέει ο λογαριασμός, με το τέλος της τουριστικής σαιζόν; Αν τελείωσε, τέλος πάντων οι καλοί , οι γεροί μήνες που φέρνουν τα περισσότερα πακέτα. Ποιο είναι το ταμείο. Πήγαμε καλά, πολύ καλά, μέτρια κι αν δεν πιάσαμε το στόχο τι έφταιξε, Τι πήγε στραβά.

Υπεύθυνος οικονομικός απολογισμός δεν υπάρχει. Το αρμόδιο υπουργείο είναι αναξιόπιστο. ''Μεταφράζει'' όπως βολεύει τα σχετικά στοιχεία, για τα οποία άλλωστε δεν έχει φτάσει ακόμα το κράτος να αποκτήσει μηχανισμό παραγωγης αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων. Το τονίζω. Μιλάμε για το ελληνικό ελντοράντο, το δικό μας εθνικό χρυσωρυχείο.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ