ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Αγοράστε εξοχικά στην Ελλάδα, οι τιμές έχουν πέσει». Επόμενο που ξεκίνησαν τέτοιου τύπου διαφημιστικές καμπάνιες, όχι από Έλληνες, εδώ και λίγα χρόνια στο εξωτερικό. Μύρισαν κονόμα κάποιοι επαγγελματίες, και έβαλαν μπροστά να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Ότι στην Ελλάδα ο κόσμος έχει σφιξίματα και για να τα βγάλει πέρα πουλάει όσο όσο, χωράφια, οικόπεδα, σπίτια. Θεμιτό. Γιατί, όχι. Και θα κερδίσουν χρήματα οι ξένοι και εμείς θα βγούμε ωφελημένοι.

Άλλο ο τουρίστας ο μπαίνω βγαίνω μετά από πέντε ή δέκα μέρες, κάνω τα μπάνια μου, μαζεύω ήλιο και επιστρέφω στη βάση μου. Άλλο αυτός που θα αγοράσει γη ή έτοιμο σπίτι και θα έχει μια παραμονή στη χώρα τρεις ή πέντε μήνες, ίσως και περισσότερο διάστημα το χρόνο. Και με την αγορά ακινήτου θα μπάσει συνάλλαγμα και θα τον έχεις πελάτη ως ''μόνιμο τουρίστα''.

Με τα μισά λεφτά, λοιπόν, απ’όσα χρειαζόταν, ίσως και ακόμα λιγώτερα, μέχρι πριν 5-10 χρόνια, ο Ευρωπαίος σήμερα γίνεται ιδιοκτήτης οικίας κοντά σε παραλία κι έχει όλο δικό του το μοναδικό ήλιο της Ελλάδος. Θα σου’ρθει ο ξένος, όμως;

Προσωπικά αν ήμουν Ευρωπαίος δεν θα την έκανα στην Ελλάδα. Δεν είμαι μαλάκας να έρθω σε χώρα που κινδυνεύω. Που δεν θα έχω ήσυχο ύπνο. Καλό, πολύ καλό, ευνοϊκό το μισοτιμής, κι αν αύριο μετανοιώσω, δεν θα βγω χαμένος διότι τα λεφτά μου θα τα πάρω πίσω, αν πουλήσω.

Στην Ελλάδα, όμως, θα κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια; Κι αν μπουκάρουν ''λαθρομετανάστες'' που κατά χιλιάδες κυκλοφορούν σχεδόν ανενόχλητοι στην Ελλάδα; Να καλέσω την... αντιρατσιστική, όπως λέμε αντιτρομοκρατική, για να με προστατεύσει. Αυτό λες να κάνω.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ ΤΟΥ