ΞΑΝΘΙΑ Η ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΗ ΤΩΝ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ!

 

Η κυρία Κρίστυ Ουώλτον είναι η πλουσιώτερη γυναίκα στον πλανήτη. Κι ακριβώς επειδή κατέχει τον εν λόγω “τίτλο”, γι' αυτό δεν είναι πολύ γνωστή. Είναι ένα όνομα άγνωστο στο 99% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η κυρία Christy Walton είναι επιχειρηματίας, παίζει με τα δις, δεν είναι κορόιδο να ψάχνει τη διασημότητα όπως μια ηθοποιός, ένα μοντέλο, μια ποπ τραγουδίστρια. Για ευνόητους λόγους, και πρώτα προσωπικής ασφάλειας.

Το χρήμα είναι η Νο1 εξουσία. Ο πολιτικός, ο πρωθυπουργός έχει εξουσία, όπως ο πατριάχης κι ο ιδιοκτήτης media, όμως τη μεγαλύτερη δύναμη την κρατάει ο εξουσιαστής του χρήματος.

Δύναμη παρέχει το χρήμα από την εποχή που ανακαλύφθηκε το χρήμα, όμως όσο εξασφαλίζει την εξουσία, τόσο στερεί την ελευθερία στον κατέχοντα. Ένας δισεκατομμυριούχος δεν μπορεί να κινηθεί, να μετακινηθεί χωρίς προηγουμένως να έχει οργανωθεί ολόκληρο πλάνο. Πρώτα θα ερευνηθεί το αεροπλάνο του, το κότερο του, το αυτοκίνητό του πριν το χρησιμοποιήσει και θα τσεκαριστεί επίσης προηγουμένως το δρομολόγιο του προορισμού.

Δεν γεννιούνται όλοι οι άνθρωποι εκατομμυριούχοι. Και λέω για εκείνους που κληρονόμησαν περιουσία, όπως η κυρία Κρίστυ. Ο Σαμ Γουώλτον (1918- 1992) έκανε την πρώτη εταιρεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, την Wal-Mart και ο γιος του, ο μακαρίτης Τζων (1946- 2005) παντρεύτηκε την Κρίστυ, αυτή που είναι η πλουσιώτερη γυναίκα των πέντε ηπείρων. Η Christy Walton γεννήθηκε σα σήμερα 8 Φεβρουαρίου, το 1949.

Ζήτημα κλάσης. Όπως το λέω. Άλλος κληρονομεί και δεν έχει τη μαστοριά, αλλά και τη διάθεση ίσως να διαχειριστεί την περιουσία, τις επιχειρήσεις που κληρώθηκαν για πάρτη του. Άλλος, όπως η ξανθομάλλα Κρίστυ, μπαίνει στη μάχη και αυξάνει την εξουσία της, την επιχειρηματική, την οικονομική.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ... ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ