ΜΕ 17 ΓΑΜΠΡΟΥΣ Η ΚΑΚΑΣΧΗΜΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΠΟΥΛΑ

 

Ο βασιλιάς αποφάσισε να παντρέψει την κόρη του σε μια μικρή χώρα της Ευρώπης. Εποχή μεσαιωνική, αλλά επειδή ο ηγεμόνας ήταν προχωρημένος, όχι σε πρακτικές παραδοσιακές, χρησιμοποίησε το facebook. Δεν έστειλε τον τελάλη του να κοινοποιήσει το μεγάλο νέο, ότι ήρθε η ώρα η θυγατέρα του, παρθένα και αριστερών φρονημάτων, για πρώτη φορά είναι διαθέσιμη σε επιβήτορα, αλλά με παπά και κουμπάρο.

Κακάσχημη γεροντοκόρη, χλεμπονιάρα, άβυζη, άκωλη η νύφη και όμως εμφανίστηκαν 17 γαμπροί. Μόνο μαλάκες δεν ήτανε οι υποψήφιοι σύζυγοι της μεγαλοκοπέλλας, της βασιλοπούλας μ' όλα τα κακά επάνω της.

Ποίοι είναι αυτοί που αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου; Γάτοι επενδυτές με δίπλωμα, ξένες τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία. Να ξέρουμε τι λέμε, δεν τα αγόρασαν ακριβώς αυτοί οι ίδιοι, αλλά οι παίκτες τους. Οι αντιπρόσωποί τους. Οι άχαστοι του παγκόσμιου συστήματος, που χτυπάνε πάντα χρυσό.

Οι αγοραστές τίτλων, τα τσαμπιόνια της αγοράς του χρήματος είναι ξεχωριστή φυλή. Βλέπουν θολά, χρησιμοποιούν μία κωδική γλώσσα που περιλαμβάνει μόνο ατάκες, λέξεις. Μέγα πλεονέκτημά τους η μύτη. Σε υψηλά επίπεδα η όσφρηση τους.

Τα ομόλογα δεν τα αγοράζει η κυρά Σουλτάνα με το κομπόδεμά της, ούτε ο μαστρο-Μήτσος με το εφ' άπαξ της σύνταξής. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσουν αυτοί που καπαρώσουν ελληνικά ή σκοπιανά ομόλογα. Το ζήτημα είναι άλλο. Αν η Ελλάδα του όποιου Τσίπρα που μπήκε στις... αγορές είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα πακέτα που προβλέπεται να κάνει παντελόνι. Και να μη δανείζεται μια ζωή, να μη ξεπουλάει ομόλογα, αλλά με το ρευστό που θα τσεπώσει να παράγει χρήμα κι αυτή. Αυτό είναι το ζητούμενο. Με το δικό σου χρήμα, αν ξέρεις το παιχνίδι να γεννάς κι άλλο χρήμα.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ