ΠΟΛΕΜΟΣ, Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΝΟΜΑ ΣΤΗ ΓΗ

 

Μιλάνε τα νούμερα. Μόνον που οι αριθμοί, όσο κι αν είναι ακριβείς, δεν λένε την αλήθεια. Ποτέ. Γι' αυτό αφήνουμε στην άκρη τα επίσημα στοιχεία, που δεν αμφισβητούνται, σχετικά με τους στρατιωτικούς τσαμπουκάδες των ΗΠΑ εκτός έδρας. Έξοδα τερατώδη που κόστισαν στο δημόσιο της πλανηταρχίας και προκαλούν δέος. Μιλάμε για τρις σε δολάρια. Νούμερα που συνεχίζουν να τρέχουν, να μεγαλώνουν, ακόμα κι αν ένας πόλεμος π.χ. στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, έχει σταματήσει πριν από χρόνια. Γιατί κάθε μήνα πληρώνονται συντάξεις, αποζημιώσεις για νεκρούς, για σακάτηδες, κι ένα σωρό άλλα πάγια παράπλευρα έξοδα. Περί ποίου ζητήματος ομιλούμεν;

Ο άσχετος κάνει λόγο για περιττά, για κερατιάτικα έξοδα των Ηνωμένων Πολιτειών, άσε ότι πέφτει διεθνώς το κύρος της όταν μπερδεύεται στα εσωτερικά ξένων χωρών. Ανοησίες. Τίποτα περισσότερο δεν κάνει η πρώτη πολεμική δύναμη του πλανήτη απ' αυτό που έκαναν στο παρελθόν όλες οι αυτοκρατορίες του παρελθόντος. Να επεμβαίνουν μέχρι εκεί που τους παίρνει.

Επί του θέματος. Όποιος ισχυρίζεται ότι γονάτισε την πλανηταρχία ο πόλεμος π.χ. στο Ιράκ είναι αφελής. Και αδιάβαστος απ’ εδώ μέχρι την Βαγδάτη. Με την μπούκα στο Ιράκ πράγματι η Αμερική έχασε στα χαρτιά, αλλά κονόμησε χοντρά. Αυτό είναι ο πόλεμος, άλλωστε. Η κονόμα. Η κονόμα της κονόμας ω κονόμα! Να διαβάζετε να μαθαίνετε, και με το παρδόν.
Για την εισβολή των «συμμαχικών δυνάμεων» Αμερικής, Βρετανίας και λοιπών χωρών -παραρτημάτων της πλανηταρχίας στο Ιράκ έχουν μιλήσει ήδη άλλοι σοβαροί και επιφανείς. Τα έβαλαν κάτω τριάντα (αριθμός 30) ακαδημαϊκοί(!) και ειδικοί για να βρουν ακριβώς το ύψος της δαπάνης αλλά και ποιος ο απολογισμός των νεκρών. Τέλος πάντων, ό,τι επέδρασε στο οικονομικό γίγνεσθαι της πλανηταρχίας από την αλητεία της να επέμβει σ’ ένα ξένο κράτος. Και να μην τελειώσει τον πόλεμο τόσο σύντομα όσο μπορούσε!!!

Λοιπόν. Ο πόλεμος είναι μια αυθεντική, μια κλασική εμπορική επιχείρηση. Ο στόχος δεν είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Να κερδίσουμε τον εχθρό, δηλαδή. Όχι, αυτό. Η σκοπιμότητα, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ σκοπιμότητα είναι να πουλήσουμε όπλα. Αυτό είναι το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ κίνητρο όταν ξεκινάει ένα πολεμικό επεισόδιο.

Η Νο 1 κονόμα στον πλανήτη είναι το εμπόριο όπλων. Μετά έρχεται το ναρκωτικό. Αυτά είναι τα δυο πρότζεκτ που αφήνουν τεράστιο περιθώριο κέρδους, αν ληφθεί υπ’ όψιν το κόστος παραγωγής και τα έσοδα από τις πωλήσεις.

Στις ΗΠΑ όλα είναι πουλημένα. Όποιος θέλει αγοράζει ό,τι θέλει. Σε ξένους ανήκουν σχεδόν τα πάντα. Βιομηχανίες, εργοστάσια, φιρμάτες επιχειρήσεις. Κανένα πρόβλημα να πουληθούν, να εξαγοραστούν ξενοδοχεία, μεγαλοκαταστήματα, από ξένους. Από την εποχή των πολέμων με τους Ινδιάνους μόνον οι πολεμικές βιομηχανίες δεν μπορεί να φύγουν από Αμερικάνους, ιδιώτες βέβαια.

Αυτή τη στιγμή που με διαβάζεις οι μηχανές δουλεύουν. Ασταμάτητα. Ούτε δευτερόλεπτο δεν περνάει να μην παράγονται μαχητικά αεροσκάφη, κανόνια, φρεγάτες, τανκ, όλα με την τελευταία λέξη της… μόδας σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Χιλιάδες Αμερικάνοι επιστήμονες απόφοιτοι από τα Χάρβαρντ και Κολούμπια, οικογενειάρχες άνθρωποι με επαύλεις, και πισίνες, είναι εργαζόμενοι και στελέχη της πολεμικής βιομηχανίας. Τι είναι ''υποχρεωμένες'' να κάνουν οι ΗΠΑ για να κονομάνε από πηγές του εξωτερικού; Να βάζουν χέρι στο εθνικό εισόδημα ξένων χωρών; Πως; Μόνο με πόλεμο!

Θα ξοδέψουν τα άντερά τους στον πόλεμο οι ΗΠΑ. Δεν τρέχει κάστανο. Ο πόλεμος είναι μια …επένδυση! Αν οι ΗΠΑ επιτεθούν π.χ. στο Ιράκ, τότε το λιγώτερο οι δέκα χώρες ολόγυρα, πριν ακόμα ξεκινήσει ο πόλεμος, θα κάνουν τις παραγγελίες τους. Να ενισχύσουν τον εθνικό στρατό τους με σύγχρονο εξοπλισμό. .

Μόνον δέκα χώρες; Και είκοσι, και τριάντα θα προστρέξουν να παραγγείλουν όπλα. Διαφορετικά, η χώρα της ελευθερίας, η ηγέτιδα χώρα του ελεύθερου κόσμου θα τους κουνήσει το δάκτυλο ότι δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το κάθαρμα ο Σαντάμ Χουσεϊν. Τι θα πουν; Όχι, βέβαια, πως δεν μπορούμε ούτε λεπτό να σταματήσουμε τις μηχανές να βαράνε στα εργοστάσια παραγωγής όπλων. Θα πουν ότι στο όνομα της δημοκρατίας, της αντιτρομοκρατίας, της παγκόσμιας ειρήνης επεμβαίνουμε ως ελευθερωτές.

Έχασε, λέει, στο Βιετνάμ η Αμερική. Μπα; Για χρόνια πολεμούσε και, τελικά, δεν τα κατάφερε να κερδίσει. Με συνέπεια να τα μαζέψει και με το κεφάλι κάτω αποχώρησε ηττημένη. Μπα; Κέρδισαν οι κομουνιστές τους Αμερικάνους στο Βιετνάμ, που όταν τελείωσε ο πόλεμος έγινε... καπιταλιστικό. Μη ξεφεύγουμε.

Μια τελευταία κουβέντα. Με τους πολέμους οι ΗΠΑ δεν έχουν... πρόβλημα. Πριν ''τελειώσουν'' έναν, έχουν βάλει στα σκαριά τον επόμενο. Θα ψοφήσει η εθνική οικονομία των ΗΠΑ αν δεν κάνει πόλεμο, σε Αφγανιστάν, Ιράκ και σία. Με Νίξον ή Κλίντον, Μπους ή Ομπάμα και Τραμπ. Κι αν δεν κάνει πόλεμο, τότε θα κάνει το άλλο: Θα απειλεί να εισβάλει σε μια χώρα με το άλφα ή βήτα πρόσχημα. Στόχος; Να προκαλεί «θερμά επεισόδια», που λένε. Είπαμε. Δεν είπαμε; Δεν σταματάνε οι μηχανές.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ