ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΣΟ ΟΣΟ ΤΙΣ ΒΙΛΑΡΕΣ ΤΟΥΣ

 

Σπιταρώνα. Δωδεκαετίας μόνον. Τεφαρίκι. Έπαυλη και οικόπεδο αξίας 22 εκ. ευρώ, βάσει και κόστους κατασκευής. Δεν έχει σταματήσει ο ιδιοκτήτης, γνωστός ασφαλιστής, να κατεβάζει συνεχώς το νούμερο, προκειμένου να πουλήσει το ακίνητο. Να το ξεφορτωθεί, να λες καλύτερα. Το έφθασε στα 5 εκ., και ακόμα να του φύγει από πάνω του. Δεν βρίσκει αγοραστή.

Αν κάποιος της δουλειάς αραδιάσει συγκεκριμένες ιστορίες, επώνυμων Αθηναίων, που τα τελευταία χρόνια κάνουν αμάν να πουλήσουν, πιο σωστά να ξεπουλήσουν ακίνητα, μανούλια σκέτα, με τα όλα τους, θα σου φύγει το καφάσι. Ιστορίες τραγικές, μόνο που δεν πέφτει δάκρυ. Περιπτώσεις που αν έβγαιναν στην τηλεόραση δεν θα πουλούσαν. Επειδή αφορούν έχοντες, δηλαδή πρώην κατέχοντες, οι οποίοι σήμερα είναι στην πείνα.

Διάβασα μικρή αγγελία. «Επενδυτικός όμιλος εξωτερικού αγοράζει μέσω αντιπροσώπου στην Ελλάδα πάσης φύσεως ακίνητα στη μισή αντικειμενική αξία». Το ’πιασες; Όχι στην αγοραία αξία, της καλής εποχής.

Να, πως βγαίνει το μαρούλι στο μποστάνι των ξύπνιων. Των πονηρών. Η ευκαιρία είναι η Ελλάδα. Οι κατέχοντες, οι πρώην και οι νυν, βρίσκονται στην ανάγκη. Πανέτοιμοι να σκοτώσουν την περιουσία τους στο μισό του μισού, ώ μισό. Αν έχεις βρει τις άκρες μ’ αυτούς που θέλουν να αγοράσουν από το εξωτερικό, στην καλύτερη γη του κόσμου, στην Ελλάδα, την έκανες. Μαρουλομάρουλα.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΩΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΑΡΧΟ