ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΕΤΡΑ ΠΕΤΑΝΕ ΟΙ... ΜΙΖΕΣ

 

Αποφασίζει η Ελλάδα να αγοράσει 4 ελικόπτερα Super Puma με 62 εκ. ευρώ. Πόση είναι η μίζα; Εδώ σε θέλω.Η εταιρεία που θα πουλήσει τα 4 κομμάτια με υπογραφή του υπουργού άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου θα εισπράξει τα 62 εκ. Πόσα λεφτά απ’ αυτό το ποσό θα σπρώξει για μίζες.

Υπ’ όψιν ότι η Ελλάδα από την ίδια εταιρεία αγόρασε αργότερα άλλα 2 ελικόπτερα Super Puma με υπογραφή του επόμενου υπουργού άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.Οι μόνοι που σίγουρα δεν πήραν μίζα είναι οι Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυτοί ειδικά οι δυο να λαδωθούν; Αποκλείεται. Οι Άκης και Γιάννος μόνον υπέγραψαν.

Έγινε εισαγγελική έρευνα και εντοπίστηκαν ποιοι τα έδιναν, όχι σε πρόσωπα κατ’ ευθείαν, αλλά σε off-shore εταιρείες που ανήκουν σε «αγνώστους». Και είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία Διαφθοράς για δωροδοκία και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε δυο επιχειρηματίες – μεσάζοντες και τρεις αξιωματικούς του στρατού. Για ποιο θέμα συζητάμε;

Είναι θεσμός να δίνουν προμήθειες οι εταιρείες που πουλάνε όπλα ή οι εταιρείες που μεσολαβούν ανάμεσα στις κυβερνήσεις και στους κατασκευαστές της οπλικής βιομηχανίας. Μην το ρίξουμε στο …γκοσιπ! Ποιοι τα πήραν και πόσα πήραν. Σημασία έχει ότι οι μίζες αποτελούν ''θεσμό'', παγιωμένο τρόπο στη σχετική διαδικασία. Και παίρνουν το μερτικό τους όχι μόνον οι υπουργοί αλλά και οι αρχηγοί αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Άμα λάχει και σημαίνοντες υπουργοί, νυν και τέως.

Με την ευκαιρία, και για να ελαφρύνουμε την κουβέντα, ένα ψιλοτσαχπίνικο ρεπορτάζ του αποδυτηριακια από το παρελθόν.
Tελικά, με ελικόπτερα ή με υποβρύχια – μήπως και με τα δύο; - μεταφέρθηκαν οι μίζες για τα εξοπλιστικά στις δύο οφσώρ του Γιώργου Καρατζαφέρη, όπως είχε ειπωθει; Πολύ πριν οι εισαγγελείς αρχίσουν, να ξετυλίγουν το κουβάρι της ιστορίας για τα ελικόπτερα, να τι είχε συμβεί, τι φοβερά και τρομερά έγιναν τριάμισυ χρόνια πίσω, ανάμεσα στον πρόεδρο του Λαός Καρατζαφέρη και τον τότε υπουργό άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Είσαι νονός και λαμόγιο είχε πει κατάμουτρα ο Μεϊμαράκης στον Καρατζαφέρη. Κι ακόμα ότι ο πρόεδρος του Λαός τον επισκέφθηκε στο πεντάγωνο και τον είχε πιέσει να παραλάβει τα γερμανικά υποβρύχια μεταξύ των οποίων και το ''γερμένο'' Παπανικολής. Τέλος, ότι οι βουλευτές του Λαός του έκαναν ερωτήσεις στην Βουλή και τον εγκαλούσαν (τον Μεϊμαράκη) για καθυστέρηση στην αγορά των ελικοπτέρων. Αυτά έγιναν σα σήμερα στις 29 Απριλίου, το 2011. Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε τα δικά του. Ότι ο κύριος Μεϊμαράκης είναι γνωστός στην πιάτσα με το παρατσούκλι «μπροστάντζας», δηλαδή ότι έπαιρνε προκαταβολή για κάθε βρωμοδουλειά.

Ακόμα η Βαγγέλα είχε πει: «Δεν μπορεί το περιθώριο, οι νονοί, τα λαμόγια να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή. Να λέμε ότι είναι σάπια και να μην τους αντιμετωπίζουμε γιατί δήθεν θα ρίξουμε το δικό μας επίπεδο. Ας μου κάνει αγωγή ή μήνυση ο Καρατζαφέρης. Ή να τον πάω εγώ στα δικαστήρια. Να παραιτηθούμε της βουλευτικής ασυλίας εγώ και ο Καρατζαφέρης και να πάμε στη δικαιοσύνη που είναι ο φυσικός μας δικαστής να εξεταστούμε. Το περιθώριο πρέπει να ξαναγυρίσει στο περιθώριο. Δεν μπορεί να είναι κυρίαρχη άποψη και τάση και οι καταγγέλλοντες να λένε ό,τι θέλουν χωρίς στοιχεία, να λασπώνουν υπολήψεις. και με την ίδια ευκολία μετά να λένε «ε, θα τον δω στη Βουλή, θα του τα πω, θα γελάσουμε. Το θέμα είναι ηθικό. Δεν κατάλαβα. Θα ζητάει την παραπομπή μου χωρίς στοιχεία ο Καρατζαφέρης και θα χαριεντιζόμαστε κιόλας;».

Φοβερά πράγματα. Όλα αυτά… ξεχάστηκαν, δεν ασχολούνταν καν με το τι κατήγγειλαν Μεϊμαράκης και Καρατζαφέρης, ο ένας στον άλλον. Και το 2014, ήρθε πάλι στην επικαιρότητα το θέμα, και επενέβη η δικαιοσύνη, μετά από μια… ανώνυμη καταγγελία. Φοβερά πράγματα. Η ιστορία με τις μίζες στα ελικόπτερα Super Puma προκάλεσαν το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης, αν είναι δυνατόν, έπειτα από μια ανώνυμη καταγγελία. Με άγνωστο το όποιο ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον του καταγγέλοντος.

Με την ευκαιρία ένα ακόμα «επεισόδιο» για την ίδια ιστορία, αυτό ανάμεσα στον Μεϊμαράκη και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και βουλευτή του Λαός Κοραντή. Προσέρχεται σε συνεδρίαση της Βουλής ο κύριος Κοραντής και στρεφόμενος προς τον κύριο Μεϊμαράκη του λέει «καλημέρα». Επιτόπου ο τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης πλακώνει στα μπινελίκια τον συνάδελφό του: «Μου λες και καλημέρα εμένα, ρε αλήτη, περιθωριακέ, εσύ που θες να με πας στο ειδικό δικαστήριο;». Ο βουλευτής του Λαός πέφτει απ’ τα σύννεφα, αλλά και παριστάμενοι βουλευτές έπαθαν την πλάκα τους; Ο δε Μεϊμαράκης εκτός μικροφώνου ακούστηκε να λέει «Σκατομαλάκα, Καραγκιόζη, έλα έξω, βγες έξω να σε γ...». Ο Κοραντής έκανε τον σταυρό του.

Ο Μεϊμαράκης είχε διατυπώσει αιχμές για διαρροές περί δήθεν ύπαρξης στοιχείων σε βάρος του τα οποία υποτίθεται διέθετε ο Κοραντής από την περίοδο που ήταν επικεφαλής της ΕΥΠ. Ο δε βουλευτής του Λαός είχε πει «Ο κύριος Μεϊμαράκης ή φοβάται ή φαντάζεται ή και τα δυο. Εγώ λειτούργησα ως διοικητής της ΕΥΠ σύμφωνα με το νόμο και ως τέως διοικητής με τον ίδιο τρόπο, ας αφήσει τα παραμύθια…».

Διαβάστε ακόμα:

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΔΙΣ...