ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ NBA ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

 

Κοντά στα πενήντα (αριθμός 50) εκατομμύρια το χρόνο θα κάνει παντελόνι ο Ιωάννης Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με το νέο του πενταετές συμβόλαιο. Πολλά τα λεφτά. Πάρα πολλά, αν και θα ήταν περισσότερα σε άλλη ομάδα, σε άλλη εποχή. Μετά από ένα χρόνο στον Φιλαθλητικό ο 24χρονος παικταράς πήγε το 2013 στους Milwaukee Bucks. Από μια μικρή ομαδούλα της Αθήνας στο απόλυτο επαγγελματικό πρωτάθλημα στον κόσμο, το NBA.

Η φίρμα στις ΗΠΑ ο 2μ.11 Αντετοκούνμπο και το ερώτημα, για να ξεκινήσουμε την κουβέντα, είναι αν αξίζει τα εκατομμύρια δολάρια από την ομάδα του, τους Bucks, ιδιοκτησίας πρώην γερουσιαστή. Το ερώτημα είναι άκυρον! Άσχετον. Ανόητον. Τα πακέτα του επαγγελματία στη βιομηχανία του θεάματος, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, σινεμά, τραγούδι, εξαρτώνται από την εμπορική δυναμική του πρότζεκτ. Δεν έχουν σχέση με την όποια αξία του ροκ σταρ, της βεντέτας του Χόλυγουντ, του άσσου της μπάλας κ.α.

Αυτά τα έσοδα έχει το NBA, τόσο πουλάει, τόσα μαζεύει από χορηγούς, τηλεόραση κ.α. και τόσα έχει περιθώριο να ξοδέψει στους όποιους Αντετοκούνμπο. Μ' άλλα λόγια, ο τζίρος του πρότζεκτ ορίζει πόσα κερδίζει κάθε χρόνο ο μπασκετμπωλίστας στην Αμερική.

Να το πούμε κι αλλοιώς. Αν ο συγκεκριμένος Αντετοκούνμπο έπαιζε στο πρωτάθλημα της Ισπανίας θα έπαιρνε λιγώτερα φράγκα. Κι ακόμα λιγώτερα αν φορούσε φανέλα γερμανικής ομάδας. Αυτός ο ίδιας παικτικής αξίας Αντετοκούνμπο.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ