Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΠΑΙΚΤΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Ο Μαρινάκης έχει λεφτά και δεν κρύβεται. Αυτό θα πει κάποιος με μια κουβέντα αν ερωτηθεί για τον εφοπλιστή που την τελευταία δεκαετία κυκλοφορεί φόρα παρτίδα στην πασαρέλα της δημόσιας ζωής του τόπου. Και πως να κρυφτεί ο χοντρός όταν έχει αποφασίσει με τα λεφτά του και τον τσαμπουκά του να κάνει επίδειξη δημοσίως και επισήμως στο βαρύ του εκτόπισμα. Στην βαρβάτη και άμα λάχει περιπετειώδη παρουσία του στο ποδόσφαιρο, στα μήντια και στην πολιτική.

Μ' άλλα λόγια, και χωρίς να χαρακτηριστεί υπερβολή, ο Ευάγγελος Μαρινάκης που σήμερα έχει γενέθλια (1967) είναι ο Νο 1 χοντροπαίκτης στην Ελλάδα. Δεν είναι ο πιο πλούσιος, είναι ο πιο... παρεμβατικός. Δεν υπάρχει προηγούμενο Έλληνα επιχειρηματία μετά τον πόλεμο, να κοντράρεται στα ίσα, ίσως και να επιδιώκει ένα τελικό γύρο, με την κυβερνητική εξουσία. Μια αναμέτρηση στο στυλ ''Θα σας τελειώσω ή εσείς θα φάτε το κεφάλι σας''.

Καμιά σχέση ο πατέρας Μαρινάκης (1930- 1999), ο Μιλτιάδης, άνθρωπος συντηρητικός, χαμηλών τόνων, συμπαθής και από αντιπάλους, κομματικούς και ποδοσφαιρικούς. Δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και βουλευτής ΝΔ ο Κρητικός Μιλτιάδης Μαρινάκης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός επί Σταύρου Νταϊφά, δεν δέχτηκε να πουλήσει το μερίδιο μετοχών του στον Κοσκωτά.

Η οικογένεια Μαρινάκη προπολεμικά είχε χυτήριο στο Ηράκλειο Κρήτης και έφτιαχνε καμπάνες για τις εκκλησίες. Ο Μιλτιάδης βρέθηκε στον Πειραιά να ασχολείται με επισκευές πλοίων. Το 1970 έγινε ιδιοκτήτης σε παπόρι, τα καράβια του έγιναν οκτώ πριν το θάνατο του. Σε ηλικία 29 χρονών ο γιος, ο Βαγγέλης φτιάχνει ναυτιλιακή εταιρεία και μπαίνει στο παιχνίδι. Εξελίχθηκε σε παγκόσμια δύναμη.

Στην Ελλάδα. Ο χοντρός το παρατραβάει. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Έχει συμπεριφορά εντελώς ξένη σε σύγκριση μ' άλλους εφοπλιστές και επιχειρηματίες που ναι μεν συμμετέχουν στο pawer game της διαπλοκής με κανάλια, ΜΜΕ, αλλά δεν βγαίνουν από τον ίσκιο τους. Λόγω χαρακτήρα ο Μαρινάκης γράφει κανονικά όσα τον κατηγορούν και στο μπλα μπλα και με δικαστικές αποφάσεις και συνεχίζει τον δικό του... αγώνα να πολεμάει την αδικία.

Διαβάστε ακόμα:

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΙΡΕΤΕ