ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ ΓΙΑ... ΕΞΕΤΑΣΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΚΑΦΕ

 

Μπάρμπας με 90 και κάτι χρόνια στην πλάτη θέλει να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησης. Γιατί, όχι; Καλοστεκούμενος είναι και πλήρης υγείας. Βλέπει, ακούει, τρώει, αποπατεί, κοιμάται, όλα κομπλέ. Κάποιος άλλος με τα μισά του χρόνια ίσως έχει προβλήματα υγείας και να τη βγάζει με ψυχοφάρμακα. Και το ξεφτυλισμένο κράτος, τι δεξιά κι αριστερά που λένε, ζητάει από τον εννενηντάχρονο να παρουσιαστεί για εξετάσεις μήνα Ιούνιο, ντάλα καλοκαίρι, στις τρεις το μεσημέρι. Τον φτύνεις κατάμουτρα τον αρμόδιο συριζαίο υπουργό;

Ποιες εξετάσεις; Γίνονται μόνο για να κονομήσει το κράτος. Αντί να του ξαναμειώσει τη σύνταξη του γέρου, του τα παίρνει με τα παράβολα της ανανέωσης του διπλώματος. Στη σούμα 133 ευρώ, συν τρία δεκάρικα, ένα για φωτογραφίες, και από ένα ακόμα για το κωλόχαρτο που θα υπογράψει ο παθολόγος και ο οφθαλμίατρος, αν ο υποψήφιος δεν περνάει τα 80 χρόνια. Μετά τα 80 χρειάζεται και κωλόχαρτο από νευρολόγου και ωριλά.

Κωλόχαρτο διότι είναι ντροπή και καραμπινάτη υποκρισία να απαιτεί το κράτος με 10 ευρώ να εξετάσει κανονικά, υπεύθυνα ο επιστήμων τον ηλικιωμένο υποψήφιο. Υπ' όψιν, ότι ο γιατρός από τα δέκα ευρώ της ''αμοιβής'' του κρατάει για πάρτη του 2,5 ευρώ και αποδίδει στο κράτος 7,5 ευρώ.

Αυτό είναι της ντροπής το κράτος μας κι έρχονται τα λαχανικά της πολιτικής, οι νταραβεριτζήδες της δημοσιογραφίας κι άλλα μπαχαρικά της πιάτσας να μας λένε ότι αυτοί είναι δεξιοί, αριστεροί, δημοκρατικοί, προοδευτικοί και ο πρωκτός του μπαμπά σας. Η ξεφτύλα είναι ξεφτύλα και δεν την ξεχωρίζεις βλέποντας με έγχρωμα γυαλιά.

Δεν έχει ξεχάσει ο 75χρονος και ο 85χρονος να οδηγάει. Ποιος ο λόγος να τον εξετάσεις; Εκτός κι αν είναι πλέον ανίκανος σωματικά, πνευματικά, πράγμα που θα το διαπιστώσει η ιατρική επιστήμη, όχι ο εξεταστής του υπουργείο. Είπαμε, όμως. Το κράτος θέλει να καβατζάρει τα παράβολα και τα επταμισάρια των μαϊμού ιατρικών εξετάσεων. Και καλεί τους άνω των 74 χρόνων για εξέταση, αν είναι δυνατόν, σε ραντεβού στις 3 το μεσημέρι σε καφετέρια 500 μέτρα από το υπουργείο.


Διαβάστε ακόμα:

Ο WILL SMITH ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΞΟΥΣ