ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης γιατί έγινε “βασίλισσα”; Επειδή άρχισε να παίρνει το ένα καπάκι μετά το άλλο τα κύπελλα πρωταθλητριών Ευρώπης, από την πρώτη κιόλας χρονιά που ξεκίνησαν οι διεθνείς διοργανώσεις σε επίπεδο συλλόγων, το 1955. Και γιατί η Ρεάλ κέρδισε τα πέντε πρώτα κύπελλα πρωταθλητριών; Επειδή τα έχωνε στα κοράκια. Επειδή το 'χε ρίξει στις δωροδοκίες, γενικώς.

Η ισπανική ομάδα δεν έκανε τίποτα περισσότερο απ' αυτό που είχε αναγάγει σε επιστήμη ο γερμανικός κολοσσός Siemens, Το λάδωμα σε πρωθυπουργούς, σ' όλες τις χώρες που ξεκίνησε εμπορικό αλισβερίσι! Κι όχι μόνον το κόμμα που κυβερνούσε, ''γύψωνε'' και το κόμμα της αντιπολίτευσης. Αυτό έκανε και στην Ελλάδα η Siemens. Πακέτα και στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Για χρόνια, όχι μια και έξω. Αυτά δεν αμφισβητούνται. Ουδείς κομματικός από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόλμησε να αρνηθεί ότι δεν δωροδοκούνταν τα κόμματα τους, από τη γερμανική πολυεθνική.

Φοβερά πράγματα. Τα φοβερά δεν είναι ότι τα άρπαζαν οι πολιτικοί των δύο κομμάτων που κυβερνούσαν στην Ελλάδα. Το πιο φοβερό είναι πως δικαιολογούνταν όταν πλέον το πράμα παραβρώμισε. Έφθασαν να ισχυριστούν, όπως π.χ. ο Μαντέλης του ΠΑΣΟΚ, ότι απλά βοήθησαν οι Γερμανοί τον προεκλογικό του αγώνα! Όπως είχε ειπωθεί και από άλλους ότι η Siemens ενίσχυσε το κόμμα μας!!!

Η Siemens ιδρύθηκε σα σήμερα 12 Οκτωβρίου, το 1847, από τον Βέρνερ φον Ζήμεν και τοτελευταίο που ενδιαφερόταν ήταν η... πολιτική και τη δημοκρατία. Και γιατί να ενδιαφερθεί, δεν κατέβαινε στις εκλογές. Βιομηχανία είναι και πουλάει προϊόντα, με νταραβέρι υπόγειο είτε με δεξιό, είτε με ψευτοαριστερό πρωθυπουργό. Και πράγματι κατάφερνε να κάνει πωλήσεις, όπου γης. Με τις δωροδοκίες έγινε ο κολοσσός των κολοσσών.

Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που η Siemens να μη δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. Όσο για τα μαύρα της ταμεία θεωρείται στην Ιστορία των αγορών η πιο βρώμικη πολυεθνική από καταβολής.

Τελικά, όταν τον Μάιο του 2007 γερμανικό δικαστήριο, κάτω από την πίεση της Κομισιόν, καταδίκασε δύο στελέχη της Siemens για δωροδοκίες στο εξωτερικό, δηλαδή για αθέμιτο ανταγωνισμό μ' άλλες εταιρείες, κόπηκε η τακτική των μαύρων πακέτων στους πολιτικούς. Να το πούμε κι αυτό. Κανένα ΠΑΣΟΚ και καμία ΝΔ δεν έκαναν εξυγίανση, ποτέ οι ίδιοι δεν αποκάλυψαν ποιοι τα έπαιρναν, δήθεν για λογαριασμό του κόμματος. Οι αποκαλύψεις έγιναν στη Γερμανία, όταν η ίδια η Siemens υποχρεώθηκε να τα πει όλα. Και να δεσμευτεί στη διεθνή κοινότητα ότι στο εξής δεν θα επαναλάβει τις ίδιες βρώμικες τακτικές της. Τις μίζες στους πρωθυπουργούς και τα κόμματα.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΟΙΚΤΟΜΑΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ...