''ΑΦΡΟΔΙΤΗ'' ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΟΛΟΓΑ Η ''ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ''

 

Η κυβέρνηση βγάζει ομόλογα για να μαζέψει φράγκα από το εξωτερικό. Ο τζόγος. Συμβόλαια χρήματος. Με υπογραφές που δεν τις παίρνεις πίσω. Τι θυμήθηκα! Σα σήμερα 21 Οκτωβρίου, το 1980, ήρθε στον κόσμο η κυρία Κιμ Καρντάσιαν. Που κολλάει η πιο διάσημη τηλεπερσόνα;

Θυμήθηκα, λοιπόν, ότι το 2013 η Αρμενία έριξε στην αγορά ένα ομόλογο 700 εκ. δολάρια και σε χρόνο ρεκόρ μάζεψε τα πακέτα στο δημόσιο ταμείο της. Πέρα από κάθε ελπίδα τέτοια επιτυχία. Τι συνέβη; Ο θρίαμβος του brand name. Αυτό συνέβη.

Κάποιος γάτος της δουλειάς, από το γραφείο των ΗΠΑ που ανέλαβε να πλασάρει το ομόλογο, το σκεφτόταν, το παρασκεφτόταν, τι να κάνει για να πιάσει νούμερά το ομόλογο του αρμενικού κράτους. Και τον κτύπησε στο κεφάλι το όνομα Kardashian. Είδε και τη φωτογραφία της βυζαρούς και είπε «Αυτό είναι!».

Αφού το πιο διάσημο αρμένικο όνομα είναι η Κιμ Καρντάσιαν, η κοντοστούπα αρμενικής καταγωγής, πρότεινε να ''βάπτιστει'' το ομόλογο "Kardashian Bond”. Και τους έκατσε. Τους παραέκατσε! Την έπεσαν από κοντά και όλες οι χαζοχαρούμενες τηλεοπτικές εκπομπές στην Αμερική και δούλεψε η ρεκλάμα τους.

Κύριοι της κυβέρνησης, ξυπνήστε. Τα ελληνικά ομόλογα για να είναι δολαριοφόρα να έχουν ονόματα από την ελληνική μυθολογία, που την έχει κάνει διάσημη το Χόλυγουντ. «Αφροδίτη του έρωτα», «Σαπφώ της ποίησης», «Αχιλλέας και Πάτροκλος», ''Πήραμε την Τροία''. Κάτι τέτοια.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΚΛΕΨΕ ΤΟΝ ΩΝΑΣΗ Η ΤΖΑΚΥ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ