''ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ!'' ΤΟΥ ΕΙΠΕ Η ΖΩΗ

 

Μέρα και νύχτα. Όμορφος κι άσχημος. Ψηλός και κοντός. Χοντρός και άδυνατος. Έξυπνος και βλάκας. Κρύο και ζεστό. Σκληρό και μαλακό. Όλα αυτά πάνε μαζί. Θες κι άλλα; Πλούσιος και φτωχός.

Ερώτημα. Γιατί υπάρχει φτώχεια. Άσε στην άκρη την Ελλάδα που είχε πέσει στα ζόρικα και, εδώ που τα λέμε, μετά από μια δεκαετία μόνο δείχνει να προσαρμόζεται, να επανέρχεται στα ίδια.

Φτώχεια υπάρχει στον κόσμο γιατί υπάρχουν πολλά λέφτά. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Μιλάμε ότι υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά λεφτά. Ποια φτώχεια; Τι σημαίνει φτώχεια, για να κάνουμε ταμείο. Κάποιοι φτωχοί, αν δεν νοιώθουν πλούσιοι, σίγουρα δεν θεωρούν ότι είναι... φτωχοί. Κάποιοι φτωχοί που ζούνε καλύτερα από άλλους φτώχούς. Έτσι είναι. Δεν είναι ίδιοι όλοι οι φτωχοί. Κάποιοι ζούνε σε αθλιότητα.

Η μισή γη πεινάει. Στο ψόφο είναι. Φτωχοι; Καραφτωχοί. Και είπαμε γιατί. Επειδή ο πλούτος πάει πακέτο με τη φτώχεια. Επειδή υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά λεφτά. Σε λίγους βέβαια, μετρημένους.

Έτσι ήταν πάντα. Όχι, ακριβώς. Τέτοια ανισότητα, ποτέ άλλοτε. Ποιος φταίει; Κανείς! Γιατί να φταίει κάποιος; Έτσι κάθεται η τράπουλα της ζωής.

Ο Ρώσος ολιγάρχης όταν αγόρασε τον Σκορπιό του Ωνάση ήταν μόλις 46 χρονών, και 119ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Μέχρι τα μισά του χρόνια, μέχρι το 1990 ήταν ένα τίποτα. Όπως στο λέω. Ένα τίποτα. Με άδειες τσέπες, ρούβλια μηδέν. Και σήμερα; Πολλά λεφτά. Αμέτρητα. Μια χεριά κάνει και δίνει 88 εκ. δολάρια να αγοράσει στην κόρη του το πιό ακριβό διαμέρισμα στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Μια τρακοσαρού εκ. ευρώ και αγοράζει ένα ρετιρέ στο Μονακό, να μένει με την ερωμένη του. Μια κατοσταρού εκ. δολάρια και αγοράζει παραθαλάσια έπαυλη στην Φλόριντα απο τον Ντόναλντ Τραμπ. Αγοράζει και από τον ηθοποιό Ουίλ Σμιθ την βίλα του στη Χαβάη.

Ο Ντμίτρι Ριμπολέβλεφ, ο ιδιοκτήτης της Μονακό, της ποδοσφαιρικής ομάδας, ο αγοραστής του Σκορπιού από την Αθηνά, την εγγονή του Ωνάση, γεννήθηκε το 1966, σα σήμερα 22 Νοεμβρίου. Είναι έτσι βαλμένη η ζωή των ανθρώπων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δεν ξεδιψάνε όλες οι αγέλες των ζώων από την ίδια πηγή, την ίδια λίμνη, το ίδιο ποτάμι. Η ζωή είναι που γεννάει τους πλούσιους και τους μεγιστάνες. Δεν είναι οι άνθρωποι που κανονίζουν τα κουμάντα της ζωής. Ετσι λέω, εγώ.

«Είμαι μαφιόζος». Αυτό το μήνυμα σου ρίχνει ο Δημητράκης ο Ριμπολόβλεφ, ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού, του νησιού που λόγω Ωνάση είχε γίνει παγκόσμια γνωστό. Και γιατί ο Ρώσος μεγιστάνας έκανε...αγιασμό στο νησάκι, με τον μητροπολίτη Λευκάδας. Φοβερά πράγματα. Τι ήθελε να μας πει, ότι το νησί, με τις κραιπάλες του Ωνάση, ήταν καταραμένο, αμαρτωλό, κολασμένο;

Κοινωνικά έτσι παίζουν μπάλλα οι σοβαροί μαφιόζοι, εννοώ οι έχοντες νοοτροπία μαφιόζου. Συμπεριφορά μαφιόζου. Η θρησκεία είναι το πιο απαραίτητο αξεσουάρ. Βέβαια. Με επισημότητα. Με παράτες. Όχι σεμνά, όχι διακριτικά και μακριά από τη δημοσιότητα. Ο Ντμίτρι κινείται στις παραδόσεις, με σωστές δουλειές.


Διαβάστε ακόμα:

ΦΤΑΙΕΙ Η SIEMENS ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΜΙΖΑΔΟΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!!