ΤΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ ΤΟΥ GEORGE

 

Για σκέψου. Δεν χρειάζεται να σκεφθείς, απλά θυμάσαι και σε πιάνει μελαγχολία. Κάποτε έκανε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η κατάντια της χώρας να βρίσκονται αντίπαλοι ο Γιωργάκης από τη μια και από την άλλη ο Κωστάκης. Το δίδυμο που σκοτώνει. Και πράγματι αυτοί οι δυο έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα.

Μίλησα για μελαγχολία. Αυτά, όμως, που θα διαβάσετε στη συνέχεια παραπέμπουν σε αυτοκτονία, όχι απλά σε κατάθλιψη. Τι συνέβη, περιοριζόμαστε σε γεγονότα, όχι σε κριτική και συμπεράσματα, διότι ο καθένας τα βλέπει όπως τον βολεύουν.

Το 2010, σα σήμερα 26 Μαρτίου, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό το άχρηστο πράμα που παρίστανε τον πρωθυπουργό- ''Λεφτά υπάρχουν'', ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει: ''Δώσανε και δίνουμε πολύ μεγάλη μάχη μαζί με τον ελληνικό λαό, όχι απλώς για βραχυπρόσθεμα οφέλη, αλλά για τη δημιουργία ισχυρής Ελλάδας, που ξεπερνά τις δυσκολίες και δημιουργεί πρότυπα. Ξεπερνάμε την κρίση που κληρονομήσαμε ως κυβέρνηση. Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο''.

Μόνο μ' αυτά που είπε το παιδί, πριν ακόμα μας βάλει στα μνημόνια, του άξιζε εκτέλεση πολιτική. Εξαφάνιση του από το κομματικό προσκήνιο. Έλα, όμως, που ακόμα βρίσκεται στη Βουλή και κυκλοφορεί ως πολιτικός παράγων. Ως παίκτης κομματικός. Το έργο έχει και συνέχεια...

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 26 Μαρτίου 2010 δήλωσε ακόμα: '' Δεν θα χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα. Υπάρχει ένα οπλισμένο περίστροφο στο τραπέζι που αποτελεί θετική ένδειξη για να προχωρήσουμε με ηρεμία και σταθερότητα. Κινούμεθα προς τη σωστή κατεύθυνση, θετικά τα μηνύματα από τις αγορές... ''.

Αυτά τα... ελπιδοφόρα από τον άνθρωπο ο οποίος στη συνέχεια μας έκλεισε το σπίτι για μια δεκαετία.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ!