ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΛΥΝΕ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ

 

Κατανοητό, όχι και αποδεκτό, κάποιοι να πιέζουν, έτσι ή αλλοιώς, να επανέλθουμε στην περίφημη κανονικότητα. Να γίνει η ζωή μας όπως ήταν. Με μια κουβέντα να μην είμαστε υποχρεωμένοι να μένουμε σπίτι, να ανοίξουν μαγαζιά, σχολεία, καφέ, τα πάντα όλα. Και, βέβαια, να ξαναρχίσει η μπάλα.

Ε, αυτό δεν το καταλαβαίνω! Ποιο; Να πάει κόσμος σινεμά, θέατρο, εστιατόριο, γήπεδο. Το να ανοίξουν, είπαμε είναι κατανοητό, αλλά όχι και αποδεκτό. Πρέπει η οικονομία να ξαναμπεί στους ίδιους ρυθμούς. Εγώ, πάντως, θα συνεχίσω την απομόνωση.

Κτυπάνε το κεφάλι τους οι μαλάκες που δεν απαγόρευσαν το ματς Αταλάντα- Βαλένθια σε μέρες που ο κορωνεός βαρούσε στα ίσα τους ανύποπτους θεατές στο γήπεδο. Από εκεί ξεκίνησε η χοντρή ζημιά. Ήταν 19 Φεβρουαρίου 2020, η Αταλάντα κέρδισε 4-1 και μετά από δυο μέρες γέμισαν τα νοσοκομεία στην Ιταλία.

Στις 13 Μαρτίου 2020 έγινε το άλλο μπαμ. Η μεγαλύτερη γκέλα της πολιτισμένης Ευρώπης. Τρεις χιλιάδες οπαδοί της Αθλέτικο μοίρασαν κορονοϊό στο γήπεδο που βρισκόντουσαν 50.000 οπαδοί της Λίβερπουλ. Ανατριχιαστικό. Η ισπανική ομάδα κέρδισε εκτός 3-2, προκρίθηκε και έκανε τη διασπορά της αιωνιότητας σε μια νύχτα στην Αγγλία (Στη φώτο, η κερκίδα των οπαδών της Αθλέτικο στο Άνφηλντ της Λίβερπουλ).

Επαναλαμβάνω. Κατανοητό να πιέζουν να ξαναρχίσουν τα ματς. Επιχειρήσεις είναι οι ΠΑΕ και τα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης των παιχνιδιών. Τι, όμως, άλλαξε στη… σχέση μας με τον κορονοϊό; Κράτησε αυτό που λέω: Ουδείς θα ασχολείται με τον αριθμό των νεκρών και πόσα τα κρούσματα είναι χθες, σήμερα, αύριο, όταν αποσυρθούν τα μέτρα. Σήμερα, ναι, κάθε μέρα ανακοινώνεται ο απολογισμός, τόσοι πέθαναν, τόσοι αρρώστησαν. Όταν θα μπούμε στην… κανονικότητα δεν θα χρειάζεται πλέον να τρομοκρατείται ο κόσμος.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Ο... ΠΟΥΤΙΝ